Fietsen in Sevilla

Een fietstour is een fijne manier om in korte tijd veel van een stad te zien. In 3 uurtjes tijd fiets je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad terwijl een gids je voorziet van interessante informatie.

In Sevilla ga ik fietsen met de Spaanse, maar Nederlands sprekende Dolores van Sevilla Sights. Fietsen in Sevilla is prima te doen dankzij de vele fietspaden in de stad. Plan je een fietstour in Sevilla aan het begin van je stedentrip, dan heb je meteen een goed beeld van waar alles zich bevindt en waar je nog naar terug wilt.

We starten de fietstour in Triana, een wijk die bekend staat om het stierenvechten en de flamenco. Hier heeft de tijd stil gestaan. Mensen spreken er nauwelijks Engels. Een wijk met heel veel charme.

We fietsen langs de Guadalquivir, een rivier die dwars door Sevilla loopt. De eerste stop maken we bij Torre del Oro (toren van goud). Torre del Oro is een typisch Moors bouwwerk wat in de tijd van de handel met Amerika als douane diende.

fietsen in Sevilla met Nederlandse gids

Na een korte stop bij de voormalige zeevaartschool, Palacio San Telmo, fietsen we richting het bekendste kunstwerk van Sevilla. Sevillanen noemen het La Seta, oftewel de champignon. Het grotendeels van hout gebouwde Metropol Parasol werd in 2005 ontworpen door Jürgen Mayer.

fietsen in Sevilla

We drinken een drankje op een terras onder de luifel want het regent. Dat doet het zelden in Sevilla maar helaas vandaag wel. We laten ons hier niet door weerhouden en stappen weer op onze fiets.

Al fietsend door de smalle straatjes van het historisch centrum komen we bij de kathedraal, welke is gebouwd op de ruïnes van een moskee. Dat is ook de reden dat de bijbehorende toren La Giralda geen trappen heeft. Toen het nog een moskee was moest er vijf keer per dag gebeden worden in de toren en ging men met paarden naar boven. Vanaf La Giralda heb je een mooi uitzicht over de stad.

fietstour Sevilla Nederlands

De volgende stop is het koninklijk paleis Real Alcazar met zijn prachtige tuinen. Door de Moorse invloeden krijg ik het gevoel in Marrakech te zijn in plaats van in Sevilla. Wist je dat hier het vijfde seizoen van de Games of Thrones is opgenomen?

Fietstour Sevilla

We fietsen door de gezellig wijk Santa Cruz waar vroeger veel Joden woonden. Tot in de 14e eeuw de pest uitbrak en de Joden hier de schuld van kregen. Vele van hen zijn gevlucht naar handelssteden als Antwerpen en Amsterdam.

Onze laatste stop maken we bij het mooiste plekje van Sevilla: Plaza de España in het Maria Luisa-park. De gebouwen zijn gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1929. Nu zijn ze in gebruik door de overheid, voornamelijk door militairen.

fietsen in Sevilla

De vier bruggen over het water staan voor de vier oude koninkrijken van Spanje: Aragón, Castilla, Léon en Navarra. Onderaan het gebouw zijn alle 52 provincies van Spanje afgebeeld in azulejos (typisch Andalusische tegeltjes).

We wandelen hier even rond en maken foto’s, heel veel foto’s. Wat een prachtige plek!

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterst:

Ontdek Sevilla op de fiets tijdens een fietstour door de stad #Sevilla #Andalusie #SpanjeFietsen in Sevilla is een leuke manier om de stad te ontdekken #Sevilla #Andalusie #Spanje

 

Share: