Tips voor een stedentrip Bath

Het Engelse Bath staat al een aantal jaar op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niks. Door de hele stad vind je de prachtige neoklassieke bouwstijl, overblijfselen uit de Romeinse tijd, schattige winkeltjes en ook veel groen.

Dat alles maakt Bath enorm fotogeniek. Met mijn camera en Simon van Photo Tours In Bath ga ik op pad in de stad waar Simon al meer dan 35 jaar woont. Simon is historicus waardoor hij me tijdens onze wandeling heel veel kan vertellen over de geschiedenis, de architectuur en het leven in Bath. Daarnaast is Simon professioneel fotograaf en kent hij alle fotogenieke plekjes van Bath.

We starten onze wandeling bij de Roman Baths, een van de hoogtepunten van Bath. Zo’n 2000 jaar geleden bouwden de Romeinen op deze plek een tempel voor godin Minerva bij de natuurlijke warmwaterbronnen. De hotsprings zijn nog steeds actief en je kunt er het geneeskrachtige water drinken.

Naast de Roman Baths staat Bath Abbey. Het bouwen van de kerk begon al in 1499 maar pas in de 19e eeuw werd de bouw voltooid. Waar je ook loopt in de stad, je hebt overal zicht op Bath Abbey.

Onderstaande foto is gemaakt in York Street. De boog die je ziet had vroeger een belangrijke functie: door de boog liep namelijk water van de Roman Baths naar de wasserij.

We lopen verder richting de Pulteny Bridge maar niet zonder onderweg nog wat fraaie plaatjes te schieten.

De Pulteney Bridge heeft wel wat weg van Ponte Vecchio in Florence en is gebouwd in 1769. De bouw kostte destijds 11.000 Britse ponden, wat nu vele miljoenen zou zijn.

Het is heerlijk wandelen langs de Avon met de lieflijke huisjes en het zicht op de andere kant van de Pulteney Bridge.

Via Great Pulteney Road met zijn statige huizen lopen we naar het Holbourne Museum in de Sydney Gardens.

De route gaat verder naar The Royal Crescent. Mooi gelegen in het groen staat The Royal Crescent tot The Circus als de maan tot de zon.

We eindigen onze wandeling bij The (King’s) Circus wat dezelfde diameter heeft als wereldwonder Stonehenge. Een aantal huizen aan The Circus raakten zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog maar zijn later weer herbouwd. Zie jij het verschil tussen de originele en de herbouwde?

Na afloop van deze inspirerende wandeling neem ik afscheid van Simon en besluit ik heerlijk te gaan relaxen bij de Thermae Bath Spa waar ik na twee uurtjes als herboren naar buiten kom.

Ik bezocht Bath vanuit Bristol. Met de trein. Je kunt de ongeveer 20 kilometer ook fietsen via het Bristol – Bath Railway Path.

Overnachten in Bath:

Edgar Townhouse
Bathen House
Royal Hotel
No. 15 Great Pulteny
Dorian House

Pin voor later:

Wat te doen in Bath, Engeland? Tips voor een stedentrip Bath, Engeland

Share: