De leukste steden in Europa om Oud en Nieuw te vieren

Oliebollen, champagne, vuurwerk. De jaarwisseling belooft weer een mooi feest te worden. Je kunt ervoor kiezen om Oud en Nieuw lekker thuis op bank te vieren of gezellig met familie en vrienden. Maar wat is er nou leuker dan Oud en Nieuw vieren in een toffe stad in Europa? Reisbloggers tippen hun favoriet.

De leukste stad in Europa om Oud en Nieuw te vieren volgens Denise van Follow my Footprints: Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad waar je niet zo snel aan denkt als je Oud & Nieuw in het buitenland wil vieren, maar waar het juist heel gezellig is in die tijd! In het mooie oude autovrije centrum is iedereen op straat. Er treden bands op, er is vuurwerk en wie wil kan nog de hele nacht doordansen in de coolste clubs.

Ook ik deed het: eerst stortten we ons in het feestgedruis op de bekende Stradun en daarna dribbelden we naar een discotheek in het fort waar we vrijwel de enige toeristen waren. Om 12 uur gingen we uiteraard net als iedereen even naar buiten om te genieten van het vuurwerk boven de oude stad.

Veel mensen gaan vooral in het voorjaar of de zomer naar Dubrovnik, maar in december kan ik het dus ook zeker aanraden! Neem genoeg tijd zodat je ook nog een dag hebt om de wandeling over de stadsmuur te doen en met de kabelbaan de berg op te gaan voor een prachtig uitzicht! Met zonnig weer kun je zelfs nog een dagje met de ferry naar een eilandje voor de kust gaan!

oud en nieuw in Dubrovnik

De leukste stad in Europa om Oud en Nieuw te vieren volgens Linda van Travellers of the World: Londen

Londen wilden wij al heel lang bezoeken. Wij hoorden veel goede dingen over deze wereldstad, dus namen wij met Oud en Nieuw een kijkje. Sinds dat bezoek zijn we verliefd en bezochten wij Londen meerdere keren. De sfeer is geweldig en er is heel veel te doen in de stad.

Londen is een perfecte stad om te bezoeken tijdens oud en nieuw. Je kunt er namelijk een geweldige vuurwerkshow bekijken. Voor de vuurwerkshow moet je van te voren tickets kopen en hoewel deze show slechts 15 minuten duurt, moet je het echt een keer gezien hebben.

Ook nieuwjaarsdag in Londen is leuk. Er is dan namelijk een parade die door het centrum van Londen gaat. Zeker leuk om te bekijken! Daarnaast kun je rondom Oud en Nieuw in Londen ook nog wat proeven van de kerstsfeer in Londen en die is echt geweldig. Er zijn overal kerstmarkten, versieringen en enorm veel lichtjes. De sfeer in Londen is dan nog veel beter dan op andere momenten in het jaar!

Vier oud en nieuw in Londen

De leukste stad in Europa om Oud en Nieuw te vieren volgens Jenny van Ikreis.net: Tromso

Oud en nieuw is een happening. Het oude jaar wordt symbolisch afgesloten met oliebollen en het nieuwe jaar wordt ingeluid met vuurwerk en champagne. Tijd voor een feestje! Of niet?

Ik vier Oud en Nieuw in Tromso in het noorden van Noorwegen. Tromso is niet alleen een originele bestemming voor een stedentrip in de winter, maar ook een goede uitvalsbasis voor outdoor activiteiten als walvissen spotten en husky rijden. Terwijl de zon nauwelijks de horizon raakt in december, heb je elke dag kans op noorderlicht.

En zo sta ik op het dak van mijn hotel met een kop warme thee in mijn hand. Ik loop niet warm voor champagne. Het jaar is bijna voorbij, ga ik op de valreep nog een keer het noorderlicht fotograferen? Helaas zie ik geen noorderlicht, maar wél vuurwerk. En terwijl de kleuren van het vuurwerk weerkaatsen op de bergen en het water van de haven laten grote schepen hun scheepstoeter horen. Een mooie start van een nieuw jaar!

oud en nieuw in Tomso

Oud en Nieuw in Rotterdam

Zelf wil ik al jaren Oud en Nieuw vieren in Rotterdam maar elke keer ben ik te laat met het boeken van een hotel. Nou vind ik Rotterdam altijd wel een hele leuke stad om te bezoeken, vooral door de vele street art die de stad rijk is. Als de klok 12 uur heeft geslagen en het nieuwe jaar begint start er een vuurwerkshow op de Erasmusbrug. Dit zou ik graag vanuit mijn hoog gelegen hotelkamer willen zien. Misschien volgend jaar. Dit jaar ga ik Oud en Nieuw vieren in de leukste stad van Europa: Helmond. Lekker thuis op de bank.

Waar vier jij dit jaar Oud en Nieuw?

De leukste steden in Europa om Oud en Nieuw te vieren

Share: