Een relaxdag met yoga en wellness in Ubud, Bali

Een van de meest populaire plekken op Bali is Ubud. Ubud is onder andere bekend van de film Eat, Pray, Love waarin Julia Roberts na het mislukken van haar huwelijk op wereldreis gaat. Ze reist door Italië, India en Bali en in Ubud vindt ze uiteindelijk zichzelf en de ware liefde. Velen reizen Julia Roberts achterna waardoor Ubud een ontzettend toeristische plek geworden is. Maar ondanks die drukte kun je er toch heerlijk tot jezelf komen. Ik ontsnap aan de drukte door een relaxdag in te lassen die er als volgt uitziet:

Ochtend

Ik begin de dag met yoga. Yoga Barn in Ubud is een plek waar iedereen terecht kan. Ook als je, net als ik, nog nooit aan yoga hebt gedaan. Elke dag worden er meer dan 15 verschillende lessen gegeven voor zowel beginners als gevorderde yoga beoefenaars. In 1,5 uur tijd leer ik een aantal ademhalingstechnieken en yoga-oefeningen waarmee ik probeer mijn geest, gevoel en lichaam te beheersen. Ik krijg les van Mark Whitwell, een bekende yogaleraar uit Nieuw Zeeland die ook diverse boeken op zijn naam heeft staan. Na afloop voel ik me top! Zo goed dat ik Mark beloof vanaf nu elke dag aan yoga te gaan doen.

yoga in ubud bali

Lunch

Na zo goed bezig te zijn geweest heb ik behoefte aan gezond eten. In Ubud vind je ontzettend veel vegan en organic eettentjes. Ik ga naar het Earth Café voor een salade en een smoothie.

Middag

Om mezelf eens lekker in de watten te laten leggen heb ik een relax-arrangement geboekt bij een van de vele spa’s in Ubud. Het 2,5 uur durende arrangement dat ik gekozen heb bestaat uit een voetenbad, een traditionele Balinese massage, een uitgebreide gezichtsbehandeling en een body scrub. De middag in de spa sluit ik af met een heerlijk geurend bloemenbad.

spa en wellness in ubud

Laat in de middag

Met mijn handdoek, zonnebril en een goed boek nestel ik mezelf aan de kant van het zwembad waar ik geniet van de zon, mijn boek en de omgeving. Ik voel me fantastisch!

wat te doen in ubud bali

Diner

Voor het diner geldt hetzelfde als voor de lunch: de keuze is reuze als het fijne eettentjes aan komt. Ik kies voor een pizza uit de houtoven. Daar is mijn lichaam wel aan toe na zoveel gezonde dingen.

Avond

Ik sluit deze heerlijke relaxte dag af met een traditionele Balinese dansvoorstelling (Legong) met het paleis (Puri Saren Agung) op de achtergrond.

legong dance ubud palace bali

Nacht

Tijd om naar bed te gaan. Ik overnacht in een van de bungalows die in de tuin van het waterpaleis (Puri Taman Saraswati) staan. Een heerlijke plek midden in Ubud en toch ver weg van de drukte.

Vanuit Ubud reis je makkelijk naar het noorden van Bali waar het minder druk maar niet minder gezellig is. Jenny geeft op haar blog tips voor het noorden van Bali: Lovina en Munduk.

Ook in het oosten is het een stuk minder toeristisch dan in Ubud. Ik tip je 7 leuke dingen om te doen vanuit Amed.

Meer lezen over Bali? Klik dan hier.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op je Pinterestbord.

Tips voor een ontspannende dag met yoga en wellness in Ubud, Bali. Ontsnap aan de drukte in Ubud (Bali) et yoga en wellness.

Share: