Wat te doen op Nusa Lembongan, Indonesië

Nusa Lembongan is een klein eilandje voor de kust van Bali. Het is een heerlijke plek om na een rondreis tot rust te komen of voor een fijne strandvakantie.

Je bereikt Nusa Lembongan met de ferry vanaf Padang Bay of Sanur. Ik koos voor de laatste. Er vertrekken ontzettend veel boten vanuit Sanur naar Nusa Lembongan maar deze zijn niet altijd even veilig. Rocky Fast Cruise is een van de organisaties die goed aangeschreven staan. Bij het bootticket dat je bij hen koopt zit hotel pick up en drop off inbegrepen. Lekker makkelijk.

Op Nusa Lembongan rijden geen auto’s, wel kleine trucks die ook dienst doen als taxi. Bijna iedereen rijdt er op een scooter en een enkeling op de fiets. Veel hotels en restaurant hebben een pick up en drop off service. Stuur ze een mailtje of bel even en ze komen je halen.

De beste manier om het eiland te ontdekken is per scooter. Nusa Lembongan is maar klein, in een uurtje kun je helemaal rond rijden. Verdwalen is er onmogelijk aangezien er maar 1 weg over het eiland loopt met een paar zijstraatjes. Ideaal dus.

Ook ik huurde er een scooter en ging op zoek naar de fijnste plekken op het eiland. Mijn favorieten op Nusa Lembongan zijn:

Lighthouse Beach

Een prachtig, breed en fijn zandstrand aan de noordkust van Nusa Lembongan. Plof neer op een van de gekleurde zitzakken en geniet!

tips Nusa Lembongan

Dream Beach

Wat een pareltje! Echt een droomstrand. De zee is hier vrij wild en daarom alleen geschikt voor echt geoefende zwemmers. Maar met een goed boek op het strand liggen is ook geen straf.

dream beach Nusa Lembongan

Devil’s Tear

Ik kan uren kijken naar het natuurgeweld bij Devil’s Tear. Het is prachtig om te zien hoe de golven op spectaculaire wijze breken tegen de rotsen.

wat te doen op Nusa Lembongan

Mangroves

Helemaal in het noorden van het eiland vind je de mangroves. Je kunt er snorkelen, kajakken, er met een bootje door heen varen of suppen, net als ik deed.

suppen mangroves Nusa Lembongan

Onderwaterwereld

De zee rondom Nusa Lembongan staat bekend om zijn mooie onderwaterwereld. Hier wordt dan ook veel gedoken en gesnorkeld. Er zijn zelfs mantaroggen van wel 4 meter groot te zien. Helaas ben ik ze tijdens mijn snorkeltrip niet tegen gekomen door de stroming van het water.

snorkelen duiken mantaroggenNusa Lembongan

Yellow Bridge

Deze gele brug die Nusa Lembongan verbindt met Nusa Ceningan stortte in oktober 2016 in waarbij 8 doden en 30 gewonden vielen. De brug is herbouwd maar de brokstukken die nog steeds aan de waterkant liggen herrinneren je nog aan het ongeluk.

yellow bridge Nusa Lembongan

Sunset Beach

Er zijn verschillende plekken op Nusa Lembongan om de zon mooi onder te zien gaan. Een daarvan is Sunset Beach. Het strand op zich is niet zo bijzonder, de zonsondergang daarentegen is er prachtig.

sunset beach Nusa Lembongan

Mushroom Bay

De allermooiste zonsondergang vond ik toch wel die op Mushroom Bay. Overdag is dit een fijn strand en ‘s avonds geniet je er van de zon die de dag op fantastische wijze laat eindigen.


zonsondergang mushroom bay Nusa Lembongan

Let op:
Scooter rijden op Nusa Lembongan (en in de rest van Indonesië) is niet zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Hier vallen de scooters in de categorie motor en om deze te mogen besturen heb je dus een motorrijbewijs nodig. En een internationaal rijbewijs. Zonder dit ben je niet verzekerd als er iets gebeurd. Huren kan en mag iedereen, maar wees je bewust van de risico’s die je neemt.

Wist je dat:

Overnachten op Nusa Lembongan?

Je kunt een dagje op en neer naar Nusa Lembongan vanuit Bali maar veel fijner is het om er een aantal dagen te blijven. Klik hieronder voor de beste deals.


Booking.com

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Het beste van Nusa Lembongan #Indonesië #Azië #Bali #NusaPenida #Sanur #NusaLembonganHet beste van Nusa Lembongan, IndonesiëWat te doen op NusaLembongan? #Indonesië #Bali #NusaPenida #Azië #reistips #traveltips

Share: