VPN op reis: waar moet je op letten

Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van wifi op het vakantie-adres erg belangrijk is voor Nederlanders. Vooral voor gezinnen met tieners. Maar waar vaak niet aan gedacht wordt is de veiligheid van het internet. Daarom, en om nog 2 andere redenen, raad ik je dan ook aan om altijd VPN te gebruiken op reis.

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, een privé netwerk dus. Met een VPN maak je een veilige verbinding met het internet via een openbaar wifi-netwerk. Al het verkeer gaat dan via de server van de VPN-aanbieder. Hierdoor surf jij anoniem en locatie-onafhankelijk op het internet. Met onderstaande redenen ga je zonder zorgen wereldwijd op internet.

Waarom VPN op reis gebruiken?

Reden 1: veiligheid

De openbare wifi-netwerken waar je op vakantie gebruik van maakt (op het vliegveld, bij de Starbucks of een lokaal cafeetje) zijn vaak niet of nauwelijks beveiligd. Hackers hebben dan makkelijker toegang tot je e-mail of bankgegevens en dat wil je niet. Zeker niet als je op vakantie bent. Door het gebruik van VPN op reis bescherm je je gegevens.

Reden 2: blokkades omzeilen

Een voordeel van een VPN op reis is dat je zelf kunt kiezen vanuit welk land je het internet op wilt. Hiermee omzeil je de blokkades die er onder andere in China, Rusland en sommige delen van Turkije voor zorgen dat je niet op Facebook, YouTube en Instagram kunt. Gebruik VPN op reis en je kunt je vakantiekiekjes blijven delen met het thuisfront. Ook kun je met een Nederlands ip-adres gewoon je favoriete serie op Netflix kijken en op sites als Uitzending Gemist je favoriete programma terugkijken.

Reden 3: anonimiteit

Doordat je elke keer een ander ip-adres toegewezen krijgt als je VPN gebruikt kan jouw locatie niet achterhaald worden. Dit is handig als je tijdens het reizen hotels of vliegtickets wil boeken. De prijzen verschillen namelijk per land. Zo kan het voordeliger zijn om vanuit Amerika een ticket naar Bangkok te boeken dan vanuit Canada. Hiermee heb je de kosten voor een goede VPN-dienst snel terug verdiend. Tip: kies bij het boeken van een hotel of vliegticket voor een locatie in Afrika of Oost-Europa, het kan je behoorlijk wat geld schelen.

VPN op reis: gratis of betaald?

Er bestaan zowel gratis als betaalde VPN-aanbieders. Wij Nederlanders zijn nogal eens gauw geneigd om voor de gratis variant te kiezen maar een betaalde dienst biedt veel meer voordelen. Bij de VPN-dienst CyberGhost bijvoorbeeld, heb je voor een paar euro per maand veel sneller internet dan bij een gratis dienst, het is eenvoudig te installeren en je kunt de dienst op maximaal zeven apparaten (telefoon, tabblad, laptop) tegelijk gebruiken.

Het gebruik van VPN in Nederland

Je kunt VPN uiteraard ook gewoon thuis in Nederland gebruiken. Want ook hier zijn de openbare netwerken niet altijd even veilig. Door VPN op je laptop of telefoon te installeren ga je altijd veilig het internet op.

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Overal veilig internet op reis met VPN

***Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partij.***

Share: