De 7 mooiste stranden van Ibiza

Naar Ibiza ga je voor de fijne sfeer en de mooie stranden. Wist je dat Ibiza maar liefst 180 stranden heeft? Veel daarvan zijn alleen zwemmend of met een boot bereikbaar. Ik zet de 7 mooiste stranden van Ibiza voor je op een rijtje.

1. Aguas Blancas

Kristalhelder water, wit schuimend water en ruige rotsformaties. Dat is wat je ziet op het strand van Aguas Blancas. En naakte mensen, want officieel is het een nudistenstrand. Maar ook met bikini kun je er terecht, de nudisten liggen namelijk helemaal aan het einde.

2. Cala Xaracca

Prachtig mooi gelegen tussen de pijnboombossen en nog niet ontdekt door de massa. Het strand van Cala Xaracca is relatief klein maar o zo mooi. Links van het strand vind je een natuurlijk modderbad. Kun je mooi je huid een oppepper geven na een heerlijke stranddag.

mooiste stranden Ibiza

3. Cala San Vicente

Alleen al voor de route hier naartoe mag Cala San Vicente niet ontbreken in deze lijst. Het goudgele strand wordt omringd door palmbomen en omliggende rotsen beschermen je tegen de wind. Ook hier is het water kraakhelder.

Cala San Vicente Ibiza

4. Cala Bassa

Cala Bassa is een van de populairste stranden van Ibiza en dat is niet voor niks. Het water is azuurblauw, er zijn volop schaduwplekken te vinden en je vermaakt je er door naar de voorbijvarende bootjes te kijken. Hier is het genieten met een grote G.

Strand cala bassa

5. Cala d’Hort

Het strand van Cala d’Hort is eigenlijk niet zo heel speciaal. Het zicht op de rotsformatie Es Vedra is dat wel. Es Vedra staat bekend om zijn magnetische krachten welke buitenaardse wezens aan zouden trekken. Plof neer in een strandtent, bestel een lekker visgerecht en kijk of je ET misschien voorbij ziet komen.

Es Vedra Ibiza

6. Cala Mastella

Hou jij van snorkelen? Dan moet je op Cala Mastella zijn. Door de grote keien op de bodem van de zee is het water kraakhelder waardoor je geen vis hoeft te missen. Het strand is maar klein maar zeker een van de mooiste stranden van Ibiza.

Snorkelen Ibiza

7. Cala de Benirras

Dit is by far het meest relaxte strand van Ibiza. Cala de Benirras ligt helemaal in het noorden van Ibiza. Ga vooral op zondagavond als de lokale hippies de zon onder trommelen. Neem wat te drinken en te eten mee en geniet van de speciale vibe die hier hangt én van de prachtige zonsondergang..

Cala de Benirras Ibiza
Om al deze mooie stranden te bezoeken is een auto wel handig. Zelf huur ik altijd een auto via Sunny Cars. Ze zijn betrouwbaar en door hun all-in formule heb je nooit verborgen kosten. Wel zo fijn. Ben je nog op zoek naar een mooie route door het ongerepte en authentieke gedeelte van Ibiza? Check dan de ultieme route voor een roadtrip op Ibiza van collega-blogger Mascha.

Lees ook: Spaans leren in 10 dagen

Dit artikel bewaren voor later? Pin het op Pinterest.

mooiste stranden van Ibiza

mooiste stranden van Ibiza

Share: