7 leuke dingen om te doen in Amed, Bali

Amed, gelegen aan de oostkant van Bali, is een fijne plek om te verblijven. In tegenstelling tot het drukke zuiden is het hier heerlijk rustig. Ondanks dat is er toch genoeg te zien en te beleven. De leukste dingen zette ik voor je op een rijtje:

#1 Zonsopkomst

De zon op zien komen vanuit de zee is een prachtig begin van de dag. Je moet er op tijd voor je bed uit maar dat is het zeker waard.

zonsopkomst amed bali

#2 Snorkelen/duiken

Voor de kust van Amed vind je talrijke plekken om te duiken of te snorkelen. Een van die plekken is het Japans Scheepswrak. Vanaf het strand zwem je er zo naartoe. In Amed kun je op elke straathoek snorkelspullen huren of een duiktrip regelen.

#3  Tirta Gangga

Het waterpaleis Tirta Gangga, met heilig water uit de Ganges in India, ligt op zo’n 20 minuten rijden vanaf Amed. Het heilige water wordt in vele tempels in de regio gebruikt om te reinigen. Tirta Gangga is een verzameling van zwembaden, vijvers met grote koikarpers, lotusbloemen en beelden.

tirtagangga tirta gangga bali waterpaleis

#4 Fietsen

Met de mountainbike van van de berg (Gunung Agung) naar het strand (Amed Beach) met East Bali Bike is een van de leukste dingen die ik gedaan heb. Je fietst bergaf maar vergis je niet, soms is het toch best pittig. Je fietst door kleine dorpjes, rijstvelden en eindigt op het strand.

fietsen bali amed

#5 Crispy Duck

Crispy duck is een van de specialiteiten die voornamelijk in de Amed regio verkrijgbaar is. De lekkerste crispy duck eet je bij Taman Bebek Hita, een goed restaurant met een hele fijne sfeer.

crispy duck eten amed bali

#6 Vissen

De plaatselijke vissers trekken er de hele dag door op uit om vis te gaan vangen met hun traditionele vissersboten. Tegen een kleine vergoeding kun je met ze meevaren. Een mooi tijdstip hiervoor is rond zonsondergang zodat je tijdens het zeilen de zon ziet ondergaan achter vulkaan Agung.

vissers amed bali

#7 Zonsondergang

Op Bali zijn veel fantastische plekken voor een zonsondergang. Amed Beach is er daar een van. Ga lekker op het strand zitten en geniet!

zonsondergang amed bali

Een fijne plek om te verblijven in Amed is Nalini Resort. Ideaal voor rustzoekers, culinaire genieters en snorkelliefhebbers (je zwemt vanaf het resort zo naar het Japans Scheepswrak).

Meer lezen over Bali? Klik dan hier.

Pin voor later:

7x doen in Amed, Bali | www.worldwife.nl

Share: