Wereldreis maken? Vergeet deze highlights niet!

Voordat je de vaccinaties voor je wereldreis regelt, heb je natuurlijk al lang bedacht waar de reis precies naartoe gaat. Hoe lang je weg blijft is misschien nog de vraag, maar de bestemmingen heb je vast al wel in je hoofd. Heb je deze zes highlights ook meegenomen op de route?

Berlijn

Met het huidige schitterende weer is het natuurlijk zonde om direct een vliegtuig in te stappen naar een verre bestemming. Hoe mooi is het om een cabrio te huren en met de zon op je bol in een uur of zeven naar het schittterende Berlijn te rijden? De Berlijnse muur, Brandenburger Tor en de Alexanderplatz lachen je al tegemoet. Vind je het spannend om in een grote en drukke stad te rijden? Het maakt niet uit of je met de gehuurde cabrio of toch met je eigen auto gaat, wees in ieder geval niet nonchalant met het afsluiten van een autoverzekering.

tips stedentrip Berlijn

New York en Honolulu

Voor een wereldreis ga je natuurlijk wel naar verschillende continenten. Voor veel mensen zijn de Verenigde Staten een belangrijke trekpleister om te bezoeken en dan met name de tot de verbeelding sprekende wereldstad New York. Deze stad slaapt nooit en de kans is groot dat ook jij wel wat uurtjes slaap gaat missen, aangezien er zo ontzettend veel te zien en te doen is hier.

Een andere plek die je sowieso al kent van kleins af aan is Hawaii. Dus grijp deze kans en vlieg naar Honolulu! Ervaar het eiland van je dromen en ga er lekker surfen en snorkelen. Gewoon op het strand liggen is al een hele ervaring. Deze prachtige plek is zeker een van de highlights van je wereldreis!

doen in bangkok

Sydney, Bangkok en Dubai

Als je naar Australië gaat, dan wil je natuurlijk de grootste en oudste stad van het land bezoeken: Sydney dus. Die selfie met het Opera House moet er natuurlijk komen. Net zoals je bezoek aan Bondi Beach. Maar er is nog veel meer te ontdekken.

Ook Thailand staat op veel lijstjes van wereldreizigers. En dan ga je uiteraard ook ‘even’ in de hoofdstad Bangkok kijken. Verwonder je over de vele wolkenkrabbers van deze wereldstad, maar ook over de vele fietsers en bootjes. Musea, restaurants en de drukte op straat: Bangkok gaat absoluut indruk maken op je.

Over indruk maken gesproken: Dubai is daarvan natuurlijk de overtreffende trap. Deze rijke stad in het midden van de woestijn moet je gewoon gezien hebben. En als je dan toch op wereldreis gaat, dan pak je de highlights van Dubai natuurlijk ook mee. Het hoogste gebouw, het hoogste hotel en het grootste winkelcentrum ter wereld wachten op je!

10 tips voor gratis bezienswaardigheden in Dubai - www.worldwife.nl

Share: