Tips voor het kopen van de perfecte rugzak voor jouw reis

Het valt niet mee om de rugzak te vinden die het beste past bij jouw reisgedrag. Het aanbod is zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze tips gaat het jouw lukken om de perfecte rugzak te kopen voor al jouw reizen.

Heb je geen idee waar je op moet letten als je een rugzak kopen gaat? Belangrijk is in ieder geval dat je weet voor welke activiteit je een rugzak nodig hebt. Want er zit heel veel verschil tussen backpacken in Thailand, stedentrippen in Engeland of wandelen in Brabant.

De perfecte rugzak voor backpackers

Als je gaat backpacken kun je niet zonder een goed passende rugzak (backpack). Er zijn modellen verkrijgbaar voor mannen en voor vrouwen omdat we nou eenmaal een andere lichaamsbouw hebben. En comfort is toch wel heel belangrijk als je met zo’n grote rugzak gaat sjouwen. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen kies je de grootte van de rugzak, die varieert van 50 liter tot 90 liter. Bedenk dat het gewicht van je ingepakte rugzak niet meer mag zijn dan zo’n 20-25% van je lichaamsgewicht en houd er rekening mee dat je in een vliegtuig vaak niet meer dan 23 kilo mee mag nemen. Ik raad je aan om een rugzak met een iets groter volume te nemen dan je nodig hebt zodat je altijd iets extra’s mee kunt nemen. Of mee terug.

De perfecte dagrugzak voor stedentrippers

Een dagrugzak is ideaal voor in de stad, een pretpark of elk ander dagje uit. Deze hoeft dan ook niet zo groot te zijn, een inhoud van 15 tot 25 liter is voldoende. Zelf vind ik het fijn als de rugzak verstevigde schouderbanden heeft zodat de banden niet gaan snijden als mijn rugzak te zwaar wordt.

De perfecte rugzak voor wandelaars

Maak je graag lange wandelingen kies dan voor een rugzak met wat meer ruimte zodat je voldoende eten en drinken, een EHBO-setje, wandelkaart en eventueel een extra setje kleren mee kunt nemen. Let er op dat het draagsysteem ietwat van het rugpand af staat voor een optimale ventilatie tijdens het wandelen. Comfort is erg belangrijk voor een rugzak die je draagt tijdens lange wandelingen.

Algemene tips voor het kopen van de perfecte rugzak

  • Kies voor kwaliteit. Kwaliteit is misschien duurder maar gaat ook langer mee. Je wilt geen kapotte rits in je backpack als je op reis bent. Zie het als een investering voor al die mooie reizen die je nog wilt gaan maken.
  • Let op extra functies zoals een vakje voor je papieren waar je makkelijk bij kunt, een apart vak voor je tablet of laptop, een plek voor een drinkfles en eventueel een regenhoes of wandelstokken.
  • Een slotje om je backpack te kunnen sluiten is ook handig. Kies voor een TSA-slot, mocht men op een vliegveld in Amerika je tas willen controleren dan hoeven ze het slot niet te forceren.

Bewaren voor later? Pin op Pinterest.

Op zoek naar een backpack? Met deze tips koop jij de perfecte rugzak voor jouw activiteit.

Share: