6x actief op Tenerife

Tenerife is een van de Canarische Eilanden (horend bij Spanje) en ligt voor de westkust van Afrika. Het is er het hele jaar door mooi weer. Zit je toevallig op een plek waar de zon niet schijnt? Er is altijd een plek op het eiland die je binnen een uur kunt bereiken waar de zon wel schijnt. Het eiland is verdeeld in twee delen, Noord en Zuid Tenerife. Het zuiden is het toeristische gedeelte en vrij droog, het Noorden is veel authentieker en heel groen.

Eerlijk gezegd kende ik Tenerife alleen maar als zon, zee en strandbestemming. Wat had ik het mis! Tenerife heeft zoveel mooie bezienswaardigheden die je moet zien. Hele dagen op het strand liggen is dan ook echt zonde van je tijd als je op Tenerife bent. Dus ga er op uit. Ik geef je zes tips om op een actieve manier een hele andere kant van Tenerife te leren kennen:

Kayak langs gigantische kliffen

Ik ging met een gids van Teno Activo kayakken op de Atlantische Oceaan. Voordat je in de kayak moet zien te komen krijg je wat korte instructies, dus ook beginners net als ik kunnen deelnemen. Je vertrekt vanuit de haven en kayakt langs de gigantisch hoge kliffen van Los Gigantes. Onderweg wordt er gestopt om al snorkelend de onderwaterwereld te bekijken. Terug in de kayak klimmen was het moeilijkst van alles 🙂 Mocht dat niet lukken dan kun je via een meevarende boot weer in de kayak klimmen en terugpeddelen naar de haven.
kayakken los gigantes tenerife

Ga dolfijnen en walvissen spotten

Vanuit de haven van Los Gigantes kun je op dolfijn- en walvissafari. Na korte tijd varen zie je de eerste dolfijnen al. En stuk verder op zee komen de walvissen in beeld. Je ziet hier onder andere de Tropical whale, die ook in Florida, Hawai en Japan en voorkomt, en de Pilot whale, een kleiner soort walvis. Door de gunstige stroming leven voor de kust van Tenerife bijna het hele jaar door walvissen en dolfijnen. Wist je dat er bij walvissen altijd een hersenhelft wakker blijft als ze slapen? Dit is om de walvis eraan te herinnenen dat ze moeten blijven ademen.

Wandel door de kloof van Masca

Masca, omringd door het Teno-gebergte, ligt verscholen in een aardig diepe kloof. In het dorpje wonen ongeveer 100 mensen. Deze mensen communiceren op een bijzondere manier met elkaar: ze fluiten. Omdat ze geen zin hebben om naar de buren te lopen omdat die te ver weg wonen hebben ze hun eigen fluittaal ontwikkeld. In ongeveer drie uurtjes wandel je van het dorp naar de baai, waar je jezelf op kunt laten pikken met een boot.

“Tip: ga lunchen bij Mesón Castellano. Het eten is er heerlijk en het uitzicht prachtig”

Bezoek Nationaal Park del Teide

Ik ben nog nooit in Amerika geweest en ken het alleen van verhalen en foto’s van anderen. Toch kreeg ik het gevoel in Amerika te zijn toen ik Nationaal Park Teide bezocht. Mijn medereizigers vonden het gedeelte bij Roques de Garcia erg lijken op Yellowstone.
tips tenerife el teideBeklim de 3718 meter hoge Pico del Teide (of neem de kabelbaan) en geniet hier van een prachtige zonsondergang.
zonsondergang pico del teide

Ga sterren kijken

Als je ooit naar Tenerife gaat moet je echt sterren gaan kijken op Mount Teide. Op een plek waar nauwelijks luchtvervuiling is zie je ontzettend veel sterren. Onvoorstelbaar, zo veel. Ook zie je er de Melkweg. Echt supergaaf!
sterren kijken op tenerife

Fiets door Unesco-stadje La Laguna

Het stadje La Laguna in het noorden van Tenerife staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een leuke manier op dit stadje te verkennen is per fiets. Huur er een of ga met een gids op pad. Pauzeer in een van de gezellige koffietentjes en drink een barraquito, een koffie met oa gecondenseerde melk, kaneel, citroen en likeur 43, die alleen op Tenerife gedronken wordt.
fietsen la laguna

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen op Tenerife. Voor dierenliefhebbers is er Loro Parc, voor waterratten Siam Parc, voor duikers zijn er diverse mogelijkheden, waaghalzen kunnen er paragliden. Maar ook voor golfers is Tenerife the place to be. En zoals op heel veel plaatsen kun je er ook quad rijden, op jeepsafari, jetskien en suppen.

Tips om te overnachten, waar te eten en meer lees je op het blog van Chantal: 8 tips voor een vakantie op Tenerife.

Ben jij ooit op Tenerife geweest?

Share: