Een roadtrip op Corfu

roadtrip corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland dat in de Ionische Zee ligt. Het ligt voor het vaste land van Griekenland maar ook een stukje voor de kust van Albanië. Bij goed weer kun je Albanië zien liggen, de afstand is namelijk maar twee kilometer. Corfu is een ontzettend groen eiland vanwege de regen die er regelmatig valt. Je vind er veel olijfbomen, citroenbomen en cypressen. Corfu is niet zo heel groot, het eiland is maximaal 64 kilometer lang en maximaal 32 kilometer breed. Een auto huren is aan te raden als je het eiland wilt ontdekken. Maar vergis je niet: door de bochtige wegen heb je zomaar 45 minuten nodig om 15 kilometer te rijden. Ondertussen geniet je wel van prachtige vergezichten.
corfu

Achilleion Palace
Vanuit Benitses, wat aan de oostkust is gelegen, startte ik mijn roadtrip met een splinternieuwe huurauto. De eerste stop was het Achillion Palace. Na haar eerste bezoek aan Corfu in 1861 werd de Oostenrijkse keizerin Sissi verliefd op het eiland. In 1889 liet ze daarom dit paleis bouwen als haar zomerverblijf. Het neoklassieke paleis is omgeven door een mooie tuin met een prachtig uitzicht op zee. Helaas heeft keizerin Sissi er maar zes jaar van kunnen genieten. In 1898 werd ze vermoord in Geneve.
Achilleion Palace Corfu
Achilleion Palace Corfu
Achilleion Palace Corfu

Onderweg naar Corfu-stad passer ik Mouse Island (Pontikonissi), een privé-eiland vlak voor de kust waar James Bond ooit een scène opnam voor een van zijn films.
Mouse Island Corfu

Corfu-stad
Corfu-Stad (Kerkyra) is de hoofdstad van Corfu en doet een beetje Italiaans aan. Dat is ook niet zo gek want tot 1780 was Corfu-stad Venetiaans. Je kunt er heerlijk slenteren door de sfeervolle straatjes. Breng ook een bezoek aan het Oude Fort vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De parkachtige Esplanade is een plek waar vaak cricketwedstrijden gespeeld worden. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk St. Spiridon, Het Byzantijns museum en de stedelijke kunstgalerie.
Corfu stad Kerkyra
Corfu stad Kerkyra
Corfu stad Kerkyra

Via de noordoostkust vervolg ik mijn roadtrip richting een van de meest toeristische plekken van het eiland: Sidari. Ik passer mooie baaitjes zoals Ipsos Bay.
Ipsos Bay Corfu

Canal d’Amour
Een van de mooiste plekken op Corfu is het Canal d’Amour. Een van de meest gefotografeerde ook. Als je strand van Sidari afloopt richting het westen dan kom je er vanzelf. Volgens de legende blijven partners voor eeuwig bij elkaar als ze hier doorheen zwemmen. Ben je vrijgezel? Denk dan aan je droomprins(es) als je er doorheen zwemt en je zult hem/haar snel daarna ontmoeten!
Canal d'amour Corfu

Logas Beach
Even verderop ligt Logas Beach. Beach is een groot woord want er is maar een klein, smal stukje  strand. Maar de zandkliffen hier zijn fantastisch! Je bereikt het strand via een aantal trappen. Dit is ook dé plek om te genieten van een zonsondergang.
Logas beach Corfu

Vanuit het noorden rijd ik in zuidelijke richting naar Paleokastritsa. Een van de mooiste stranden van Corfu. Ik stop in het plaatsje Lakones voor een mooi uitzicht op het strand.
Lakones Corfu

Paleokastritsa
In Paleokastritsa vind je twee prachtige baaien die gescheiden zijn door een schiereiland waar een klooster op staat wat zeker het bezoeken waard is. Vanuit de haven kun je uitstapjes maken per boot naar diverse grotten, Paradise Beach en Het Blauwe Oog. Uiteraard kun je ook gewoon genieten op een van de twee stranden.
Paleokastritsas Corfu
Paleokastritsas Corfu

Lake Korission
Een heel stuk verder naar het zuiden kom je bij Lake Korission. Een beschermd natuurgebied met duinen, diverse planten- en vogelsoorten en een groot zoetwatermeer. Het meer is afgescheiden van de Ionische zee door een rij duinen. Het is verboden te zwemmen in het meer. Voor vogels zoals kluten, flamingo’s, ibissen, witte reigers en wilde eenden is het meer een heerlijke plek. Ik maakte een wandeling rondom het meer om daarna even te relaxen op het nabij gelegen Issos Beach alvorens ik weer terug reed naar mijn beginpunt Benitses.
Lake Korission Corfu
Lake Korission Corfu

De huurauto waarin ik Corfu hebt verkend werd gesponsord door Sunny Cars. Wil jij ook een auto huren op je vakantiebestemming? Kijk voor tarieven en beschikbaarheid op de website van Sunny Cars of neem contact op met je reisagent.

12 thoughts on “Een roadtrip op Corfu”

  1. Ziet er prachtig uit! Ik wist eigenlijk nog niet zoveel van Corfu, ook niet dat het zulke mooie uitzichten had en het er zo groen is. Inderdaad: daar waar het groen is regent het dus ook vaak (net als in grote delen van Portugal), maar die verfrissende buitjes hebben dan wel een prachtig landschap tot gevolg. Ik snap helemaal dat Canal d’Amour het meest gefotografeerd is, wow!!

  2. Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in Corfu, maar het ziet er prachtig uit. Griekenland staat zeker op mijn oneindig lange lijstje, maar wordt nog steeds een beetje bewaard voor als-ik-later-groot-ben.. Eerst zoveel mogelijk verre reizen maken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *