Winactie: Wie (niet) reist is gek door Ap Dijksterhuis (afgelopen)

Onlangs las ik het boek Wie (niet) reist is gek van Ap Dijksterhuis. Een verrassend leuk boek over het effect van reizen op onze gesteldheid. Zo leerde ik dat iemand die zijn hele leven in een vliegtuig doorbrengt na tachtig jaar ongeveer 0,00005 seconden jonger is dan iemand die nooit gevlogen heeft. Maar ook dat reizen dé manier is om je brein soepel te houden. Dat wist ik natuurlijk allang, en daarom ga ik regelmatig op reis.

Winnen!

Wil jij Wie (niet) reist is gek ook lezen? Je maakt kans om dit boek te winnen door de Facebookpagina van Worldwife te liken en een reactie achter te laten op het Facebookbericht met de winactie. Deelnemen kan tot en met woensdag 4 april. Het boek wordt onder alle deelnemers verloot. De winnaar wordt op donderdag 5 april via Facebook bekend gemaakt.

Wie (niet) reist is gek is één grote lofzang op het reizen door succesvol psycholoog, maar ook hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis. Als geen ander weet hij welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger en verlengt, ten slotte, ons leven.

Volgens Dijksterhuis zijn de voordelen van reizen werkelijk onbegrensd en dat schildert hij met verve in een machtig panorama. In vliegende vaart en met veel humor voert hij ons mee van India tot de VS, van Ecuador tot Zanzibar, van Birma tot Iran, en van Wit-Rusland tot Bhutan.

Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten. Wie (niet) reist is gek is verplichte kost voor iedereen die van reizen houdt, met slechts een rugzak of omringd door luxe in vijfsterrenhotels, naar verre oorden of dichter bij huis, actief of dromend in de leunstoel.
(Flaptekst)

wie niet reist is gek

Share: