Wegdromen met wereldboeken

Een boek lezen over een bestemming zorgt voor extra voor- of napret. Afhankelijk van wanneer je het boek leest. Voor mij heeft het echt een meerwaarde om zo’n boek vooraf te lezen. Zo las ik Schaduw van de wind Carlos Ruiz Zafón voordat ik naar Barcelona ging. Tijdens het dwalen door de stad kom je dan op diverse plekken die je herkent uit het boek.
En dat vind ik leuk.
schaduw van de wind barcelona

 

Een goede man slaat soms zijn vrouw is geschreven door Joris Luyendijk. In dit boek krijg je een kijkje in het leven van een aantal Egyptenaren in Caïro. Een ontzettend  interessant boek waarin je meer te weten komt over de inwoners van Egypte waardoor ik toch anders aankeek tegen deze mensen toen ik er was.
een goede man slaat soms zijn vrouw

 

Borgen van Jesper Malmose las ik nadat ik een ticket naar Kopenhagen had geboekt. Geen bijzonder boek vond ik maar tijdens mijn stedentrip in Kopenhagen had ik elk moment het gevoel dat Birgitte, een van de hoofdrolspelers, me voorbij zou fietsen. Misschien is dat ook wel gebeurd maar heb ik haar niet herkend tussen de vele fietsers.
borgen kopenhagen

 

Voordat ik naar Thailand ging las ik Het Strand, geschreven door Alex Garland en verfilm als The Beach met Leonardo di Caprio. Hierin gaat de hoofdpersoon op zoek naar een geheim strand in Thailand. Een mooi boek om alvast weg te dromen bij de mooie stranden van Thailand.
het strand thailand

 

Wat is jouw favoriete wegdroomboek?

Share: