Wat te doen in Hannover: een virtuele stedentrip

Nu we niet op reis kunnen zijn veel musea virtueel te bezoeken. Maar wist je dat je ook een virtuele stedentrip kunt maken? Het is nu mogelijk om het Duitse Hannover te bezoeken vanaf de bank. Dus klap die laptop open en bekijk online wat je allemaal kunt doen in Hannover.

Bezienswaardigheden Hannover

Heb je niet veel tijd voor je virtueel bezoek aan Hannover? Kies dan voor de algemene 360°-tour. Tijdens deze stadswandeling loop je virtueel langs maar liefst 46 bezienswaardigheden in de stad, waaronder de Herrenhäuser Gärten, de imposante Staatsopera, de vele kerken of het oorlogsmonument Aegidienkerk. Voor je het weet sta je boven aan de koepel van het Nieuwe Stadhuis, met een panoramisch zicht over het oude stadscentrum of de nabijgelegen Maschsee. Ook bestaat de mogelijkheid om enkele highlights afzonderlijk te bezoeken.

wat te doen in Hannover

Reizen de kinderen mee? Neem ze dan mee naar Hannover Adventure Zoo, welke meerdere keren is uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van Duitsland.

Bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Hannover

Naast de hoogtepunten van de stad, kun je ook enkele trekpleisters in de omgeving van de stad virtueel bezoeken. Wederom volgens hetzelfde recept: een algemene 360°-tour met verschillende hoogtepunten uit de regio, en de mogelijkheid om enkele highlights afzonderlijk te bezoeken.

De algemene rondleiding neemt je mee langs de belangrijkste meren uit de omgeving, zoals het grote Steinhuder Meer of de Altwarmbüchener See, maar ook langs landelijke stadjes, windmolens, kerken en kastelen, waaronder het bekende Schloss Marienburg. Wie liever de natuur in gaat, kan kiezen voor de rondleiding door het groene paradijs van de Deister, een heuvelrug en fiets- en wandeleldorado. Daar kom je, begeleid door rustgevende pianotonen, helemaal tot jezelf. In totaal kun je maar liefst 24 bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Hannover ontdekken.

tips hannover

Doen in Hannover

Een echte citytrip naar Hannover zit er helaas nog niet in, maar dankzij het gebruik van krachtige technologie en een hoge beeldkwaliteit komt een virtueel bezoek toch aardig in de buurt. Met dit soort initiatieven hoopt de toeristische dienst van Hannover alvast dat mensen nog meer zin krijgen in een échte citytrip naar hun stad, die makkelijk te bereiken is in minder dan 4 uurtjes vanuit Utrecht.

Wil je zelf op virtuele citytrip? Surf dan naar http://www.visit-hannover.com/nl.

Ook leuk om te doen in Duitsland:

Share: