De voorbereidingen voor mijn reis naar Azië

Voor het eerst sinds jaren, 18 om precies te zijn, ga ik weer een verre reis maken. Destijds ging ik zes weken naar Australië en nu ga ik vier weken naar Azië. Om de lange vlucht naar Bangkok te onderbreken en een jetlag te voorkomen maak ik een stopover in Dubai waar ik twee nachten zal blijven. Vanuit Dubai vlieg ik naar Bangkok om drie weken door Thailand te reizen. Na Thailand ga ik nog een paar dagen naar Singapore voordat ik weer terug naar Nederland vlieg.

De voorbereidingen voor mijn reis zijn in volle gang. Ik struin het internet af voor tips, lees blogs van collegabloggers en ik blader uren door verschillende reisgidsen. De reisgidsen waar ik heel veel informatie uithaal zijn die van Lonely Planet. Dat was 18 jaar geleden zo en dat is nog steeds zo. Ik heb naast een papieren Lonely Planet voor Thailand ook een gidsje met Thaise woorden en zinnen gekocht zodat ik in Thailand een klein woordje Thai kan praten. Naast de reisgidsen haal ik veel inspiratie van de website Tips Thailand. Voor Singapore heb ik een digitale Lonely Planet gekocht en voor Dubai heb ik een digitale reisgids aangeschaft via Beleef Reisgidsen.

voorbereiding Azië

Lang heb ik getwijfeld of ik met een rugzak zou gaan of met een koffer. Ik vind mezelf geen echte backpacker en ook te oud voor een rugzak. Dat ben ik ontgroeid. Een koffer lijkt me ook niet altijd erg handig. Vooral omdat ik ook met het openbaar vervoer zal gaan reizen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een rugzak op wielen. Het is een kruising tussen een rugzak en een koffer. Je kunt ‘m vooruit trekken maar ook als rugzak dragen. Ideaal, lijkt mij.

Ooit las ik ergens de tip om je tas in een veiligheidsnet te pakken als je bijvoorbeeld met de nachttrein naar Chiang Mai gaat. Omdat ik geen zin heb ik diefstal heb ik ook een stalen net aangeschaft om ditl te voorkomen. Het net van Pacsafe trek je om je tas heen en kun je vast maken aan je bed of een paal ofzo. Het net is niet door te snijden met een mes. Dat geeft mij wel een veilig gevoel aangezien ik onder andere mijn laptop mee wil nemen. En ook weer mee terug.

Hoe bereid jij jezelf voor op een (verre) reis?

Share: