4 tips om Koningsdag te vieren

Binnenkort barst het grootste Nederlandse volksfeest weer los: Koningsdag! Heel Nederland kleurt oranje, iedereen viert feest. In de meeste steden wordt wel iets georganiseerd, voor groot en voor klein. Of je nu van spelletjes, rommelmarkten, dancefeesten of live-muziek houdt. Er is overal van alles te doen. Kun je niet kiezen uit alle activiteiten? Misschien lukt het beter met onderstaande tips.

#1 Amersfoort

Elk jaar vieren Koning Willem Alexander en Koningin Maxima Koningsdag in een andere stad. Dit jaar heeft Amersfoort de eer om een mooi feest te organiseren voor ons koningspaar. Wat ze allemaal in petto hebben voor de Koning en de Koningin lees je op de website van Koningsdag Amersfoort. Ga je feestvieren in Amersfoort en wil je er een nachtje blijven? Kijk dan hier voor een hotel in Amersfoort.

Foto: Omroep Brabant

#2 Amsterdam

Koningsdag in Amsterdam is altijd één groot feest. Nergens in Nederland wordt Koningsdag zo uitbundig gevierd als in Amsterdam. Daar moet je minimaal één keer in je leven bij zijn geweest. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen, uit binnen- en buitenland, geniet van alle evenementen die er georganiseerd worden, maar gewoon rondlopen door de straten en langs de grachten is ook zeker aan te raden! Op de website van Amsterdam Koningsdag vind je het complete programma van activiteiten. Heb je geen zin meer om in een stampvolle trein terug naar huis te gaan? Of wil je gewoon langer blijven hangen? Boek dan een hotel in Amsterdam.

Foto wikipedia

Foto wikipedia


korting airbnb

#3 Vrijmarkt

Zeg je Koningsdag, dan zeg je vrijmarkt. In elke stad of in elk dorp wordt wel een vrijmarkt georganiseerd. Je kunt op zo’n vrijmarkt de spullen waar je niks meer mee doet verkopen om een extra centje te verdienen. Eerder stond ik samen met mijn zoon in Helmond op de vrijmarkt. Van de opbrengst boekte ik voor ons twee tickets naar Madrid. Een vrijmarkt is ook leuk om lekker te snuffelen tussen het aanbod van anderen. Met een beetje geluk tik je iets leuks op de kop voor een mooi prijsje. Tip: ga vroeg in de ochtend, dan vind je de mooiste spullen.

Vrijmarkt Koningsdag Helmond slingermarkt

#4 Muziek

Door het hele land worden festivals gehouden. Zo kun je in Breda terecht voor 538Koningsdag, in Amsterdam, Groningen, Twente, Rotterdam en Den Bosch voor Kingsland en in Alkmaar voor SLAM Koningsdag. Vind je zo’n festival teveel van het goede en doe je het liever wat rustiger aan? Geen probleem. In de meeste steden treden namelijk allerlei artiesten op, van oer-Hollands tot coverbands, van klassiek tot rock, en alles daar tussenin.

Weet jij al waar jij feest gaat vieren op Koningsdag?

Share: