Jaaroverzicht 2016

Zo aan het einde van december kijk ik altijd graag even terug naar alle mooie reizen die ik dit jaar heb mogen maken. En dat waren er best veel. In totaal was ik 17 keer weg en sliep ik 74 nachten niet thuis. Ik reisde 2 keer met een boot, 7 keer met de auto en 8 keer met het vliegtuig. En ik bezocht 4 landen die ik nooit eerder bezocht. In dit jaaroverzicht lees je waar ik in 2016 overal geweest ben.

Januari

In januari bezocht ik Girona en Barcelona en ontdekte ik met een aantal andere bloggers het Leuven van Lotte van Scratching my map.
Universiteitsbibliotheek LeuvenFebruari

In februari zocht ik de sneeuw op in Oostenrijk. Ik ging een weekje skiën en dwaalde door het sprookjesachtige Innsbruck.
Mariahilfe InnsbruckApril

Vier leuke dingen deze maand. Eerst ging in couchurfen in Zadar waar ik ook de watervallen van Krka Nationaal Park bezocht.

Daarna naar het spookstadje Doel in België om te fotograferen.

Vervolgens maakte ik een roadtrip op het Griekse Corfu.

De laatste trip van deze maand was in eigen land, in de Biesbosch ging ik op beversafari.
Logas beach CorfuMei

In mei ging ik op de Veluwe met een boswachter van Staatbosbeheer op zoek naar wilde zwijnen.

Ik vloog op uitnodiging van Live Riga naar Letland om Riga en de omgeving te ontdekken.

En ik bezocht met twee andere bloggers (Jacomijn en Yvonne) het Deventer van Emiel van Act of Traveling.
House of Blackheads RigaJuli

Ik las veel goede dingen over het Belgische Mechelen en dus ging ik er zelf een kijkje nemen. Wat een leuke stad!
grote markt mechelen

Augustus

Een van de meest fantastische dingen die ik in 2016 mocht meemaken was het zeilen met de Horizontoer, een varend muziekfestival op de Waddenzee. Ik ging, samen met bloggers Janneke en Connie, mee van Harlingen naar Texel en Terschelling.

In Liverpool, geboortestad van The Beatles, ging ik op zoek naar street art. Ook hier ging ik couchurfen. Voor mij een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Later in augustus maakte ik nog een stedentrip naar het fijne Valencia. Een ideale combinatie van stad en strand.
dsc09310
September

In september ging ik voor het eerst naar de Canarische Eilanden. Naar Tenerife, wat me positief verrastte. Een blog hierover houden jullie nog tegoed.
14463088_1797170677233203_3410269843669677677_nOktober

Ik ging deze maand niet weg maar was druk met de voorbereidingen voor mijn reis naar Thailand.

November

Eindelijk was het zover: ik maakte mijn eerste soloreis. Ik vertrok voor vier weken naar Azië. Ik maakte een stopover in Dubai voordat ik naar Thailand vloog voor drie en een halve week. Vanuit Singapore vloog ik terug naar Nederland.
15109521_1825729044377366_4050165506687123462_nDecember

Deze maand stond er eigenlijk niks op de planning maar ik won een minicruise naar Newcastle. En dat kun je natuurlijk niet laten schieten.

Ik heb veel mooie dingen gezien en gedaan in 2016. Hopelijk gaat dat in 2017 ook weer gebeuren. Er staat nog niks op de planning maar dat kan heel snel veranderen.

Share: