9 fijne foodfestivals in Nederland

Foodfestivals zijn helemaal hot. Stadsparken en -pleinen door heel Nederland worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Bij prachtige omgebouwde vrachtwagens, campers, busjes en zelfs brommers kun je terecht voor allerlei lekkere hapjes vanuit alle windstreken. Elk jaar komen er weer een aantal nieuwe foodfestivals bij, wat het kiezen wel heel moeilijk maakt. Om je te helpen deel ik 9 fijne foodfestivals met jou:

1. Festival TREK
Foodfestival TREK reist langs een groot aantal Nederlandse steden met een combinatie van food trucks, theater en muziek. TREK staat garant voor een smaak- en sfeervolle middag.

food festival trek

Foto TREK

2. Rollende Keukens
Het Weekend van de Rollende Keukens vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Een plek waar jong en oud welkom zijn en waar een ontspannen sfeer hangt.

3. Lepeltje Lepeltje
Het foodfestival Lepeltje Lepeltje doet acht steden door het hele land aan. Geniet van vers en ambachtelijk eten geserveerd uit mobiele keukens, muziek van toffe bands en dj’s en van de mooie spullen markt. Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma.

4. Foodstock
Combineer het muziekfestival Woodstock met eten en je krijgt Foodstock, een foodfestival waar eten, drinken, muziek en ontspanning de pijlers zijn.

foodstock

Foto ED

5. Food Soul Festival
Het Food Soul Festival is hét sfeervolle openlucht restaurant aan de Nederlandse kust met food trucks en Soul vibes.

6. Taste of Amsterdam
Taste of Amsterdam is een van de populairste foodfestivals van Nederland. Het Amstelpark wordt omgebouwd tot een ‘foodie heaven’. Een smakelijk weekend met topchefs, muziek en workshops.

taste of amsterdam

Foto Eat Pure Love

7. Food Unplugged

Food Unplugged is het eerste foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet.

8. Preuvenemint
Een van de weinige foodfestivals in het zuiden des lands is Preuvenemint in Maastricht. Het laatste weekend van augustus staat op het Vrijthof het bourgondisch leven centraal.

9. De Smaak Karavaan
Geniet van de vele food trucks, live muziek, straattheater en de Brabantse gezelligheid.

Wat is jouw favoriete food festival?

Share: