Boekreview: Backpack Bestemmingen

Onlangs ontving ik het boek Backpack Bestemmingen, geschreven door Roëll de Ram van We Are Travellers. Toen ik het pakketje opende gebeurde er iets wat ik niet verwacht had. In plaats van een paperback zag ik een prachtig mooi hardcover exemplaar. De eerste indruk was dan ook: wauw, wat een gaaf boek!

Zoals de titel al aangeeft beschrijft Roëll in haar boek de mooiste reizen voor backpackers. Ze is zelf fervent backpacker dus ze weet waar ze het over heeft. Op haar 19e ging ze voor het eerst backpacken in Brazilië, en vele mooie reizen volgden. In het boek neemt Roëll je mee naar onderstaande 23 bestemmingen:

Amerika
Australië
Brazilië
Canada
Colombia
Costa Rica
Cuba
Indonesië
IJsland
Japan
Maleisië
Marokko
Mexico
Myanmar
Nepal
Peru
Portugal
Seychellen
Sri Lanka
Taiwan
Thailand
Vietnam
Zuid-Afrika
 

goedkope backpack bestemmingen

Elke bestemming heeft een pagina met een overzichtskaartje en adviezen zoals de beste reisduur en reistijd voor dat land en welke lokale gerechten je er moet eten. Op de volgende pagina’s worden aan de hand van voorbeeldroutes de highlights besproken, omlijst met prachtige, door Roëll gemaakte foto’s waar ze soms ook zelf op staat. Dat laatste maakt het boek een stuk persoonlijker en hiermee onderscheidt het zich van andere reisboeken.

Naast info over de backpack bestemmingen geeft Roëll ook tips om te besparen tijdens je reis en deelt ze een handige paklijst zodat je niks meer hoeft te vergeten als je gaat backpacken.

goedkoop backpacken
Ondanks dat ik geen echte backpacker ben maar meer een flashpacker, houd ik wel van rondreizen. En ook dan is dit boek een handige leidraad voor het plannen van nieuwe reizen. Ik ben in ieder geval na het lezen erg enthousiast geworden en zou het liefst meteen mijn backpack pakken en gaan.

Backpacken is fantastisch, iedereen zou het minstens één keer in zijn leven moeten doen, aldus Roëll.

Het boek Backpack Bestemmingen is hier te koop. Koop het voor jezelf of geef het cadeau maar let op: na het kopen van dit boek wil je meteen op reis!

Share: