Een relaxdag met yoga en wellness in Ubud, Bali

Een van de meest populaire plekken op Bali is Ubud. Ubud is onder andere bekend van de film Eat, Pray, Love waarin Julia Roberts na het mislukken van haar huwelijk op wereldreis gaat. Ze reist door Italië, India en Bali en in Ubud vindt ze uiteindelijk zichzelf en de ware liefde. Velen reizen Julia Roberts achterna waardoor Ubud een ontzettend toeristische plek geworden is. Maar ondanks die drukte kun je er toch heerlijk tot jezelf komen. Ik ontsnap aan de drukte door een relaxdag in te lassen die er als volgt uitziet:

Ochtend

Ik begin de dag met yoga. Yoga Barn in Ubud is een plek waar iedereen terecht kan. Ook als je, net als ik, nog nooit aan yoga hebt gedaan. Elke dag worden er meer dan 15 verschillende lessen gegeven voor zowel beginners als gevorderde yoga beoefenaars. In 1,5 uur tijd leer ik een aantal ademhalingstechnieken en yoga-oefeningen waarmee ik probeer mijn geest, gevoel en lichaam te beheersen. Ik krijg les van Mark Whitwell, een bekende yogaleraar uit Nieuw Zeeland die ook diverse boeken op zijn naam heeft staan. Na afloop voel ik me top! Zo goed dat ik Mark beloof vanaf nu elke dag aan yoga te gaan doen.

yoga in ubud bali

Lunch

Na zo goed bezig te zijn geweest heb ik behoefte aan gezond eten. In Ubud vind je ontzettend veel vegan en organic eettentjes. Ik ga naar het Earth Café voor een salade en een smoothie.

Middag

Om mezelf eens lekker in de watten te laten leggen heb ik een relax-arrangement geboekt bij een van de vele spa’s in Ubud. Het 2,5 uur durende arrangement dat ik gekozen heb bestaat uit een voetenbad, een traditionele Balinese massage, een uitgebreide gezichtsbehandeling en een body scrub. De middag in de spa sluit ik af met een heerlijk geurend bloemenbad.

spa en wellness in ubud

Laat in de middag

Met mijn handdoek, zonnebril en een goed boek nestel ik mezelf aan de kant van het zwembad waar ik geniet van de zon, mijn boek en de omgeving. Ik voel me fantastisch!

wat te doen in ubud bali

Diner

Voor het diner geldt hetzelfde als voor de lunch: de keuze is reuze als het fijne eettentjes aan komt. Ik kies voor een pizza uit de houtoven. Daar is mijn lichaam wel aan toe na zoveel gezonde dingen.

Avond

Ik sluit deze heerlijke relaxte dag af met een traditionele Balinese dansvoorstelling (Legong) met het paleis (Puri Saren Agung) op de achtergrond.

legong dance ubud palace bali

Nacht

Tijd om naar bed te gaan. Ik overnacht in een van de bungalows die in de tuin van het waterpaleis (Puri Taman Saraswati) staan. Een heerlijke plek midden in Ubud en toch ver weg van de drukte.

Meer lezen over Bali? Klik dan hier.

33 thoughts on “Een relaxdag met yoga en wellness in Ubud, Bali”

 1. Yoga vind ik na vele pogingen nog steeds niks (sorry, ik weet dat jij een ontzettende fan bent) en ik ga nota bene voor m’n blog ook nog op yoga reis (misschien ben ik dan wel om), maar Bali lijkt me zoooo heerlijk. Qua natuur lijkt het me prachtig, qua mooie houten accommodaties ook, qua sfeer, alles… Eigenlijk is het raar dat ik juist daar nog steeds niet geweest ben.

 2. Het lijkt me een hele relaxte dag die je hebt gehad in een prachtige omgeving. Yoga heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Misschien omdat ik het geduld er niet voor heb of omdat ik nooit in de gelegenheid ben geweest om er aan deel te nemen. Maar als je in zo’n relaxte sfeer bent dan zou ik me er ook wel aan overgeven 😉

  1. De sfeer is inderdaad wel belangrijk bij yoga heb ik ondertussen gemerkt. Buiten in een mooi aangelegde tuin of in een beetje een smoezelige hotelkamer je oefeningen doen is een verschil van dag en nacht 🙂

 3. Jaaa…Ubud is heerlijk. Helaas was ik ziek in Ubud dus heb ik niets van de omgeving gezien. Verder dan het centrum ben ik niet gekomen en toen moesten we weer verder reizen. De bekende rijstvelden heb ik helaas ook niet gezien 🙁 . Ik wil nog graag een keer terug want volgens mij heeft Bali veel meer te bieden dan wij gezien hebben. Yoga wil ik ook nog steeds mee beginnen.

  1. Ik ben ook zo stijf als een plank. Maar heb het idee dat het al beter aan het worden is sinds is elke dag mijn oefeningen doe.
   Bali is niet overal zo druk hoor, er zijn nog best wel wat rustige plekken te vinden.

 4. Wat leuk dat yoga zo goed is bevallen! Mijn zusje gaat volgende week naar Bali en ik ben maar een kleeeeein beetje jaloers op haar, maar nog net iets meer als ik deze foto’s zie haha ;p

 5. Dat ziet er heerlijk uit Judith, doe je goed! Helaas neem ik echt te weinig tijd voor dit soort relaxte dingen… hoewel ik een goed excuus heb (want wie wel met kleine kids 🙂 )

 6. Aankomende zomer spendeer ik drie weken op Bali, ga deze post direct bookmarken. Zo relaxed wil ik het ook wel hebben, wanneer ik Ubud aan doe

 7. Heerlijk zo relax dagje – besef me nu ook dat ik er echt ook aan toe ben. Binnenkort maar is even langs de spa. Wel in Nederland. Fijn dat je het daar zo fijn hebt gehad. Even helemaal tot rust komen!

 8. Wat een leuke plek is Ubud toch! Ik heb daar ook hele leuke herinneringen aan. Niet als laatste aan de beste banana pancake ooit, met banaan, kokos en gesmolten palmsuiker…yummie. Ik weet niet of yoga iets voor me is…alleen bij de gedachte al breek ik af 😂 Misschien een reden om het juist eens te proberen, maar dan wel in Ubud!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *