Wat te doen tijdens een stopover in Xiamen, China

tips xiamen china

Een goedkoop ticket naar Azië betekent vaak een lange tussenstop. Voor nog geen 400 euro koop ik een retourtje naar Denpasar op Bali. Ik vlieg met Xiamen Airlines met een lange tussenstop in Xiamen, China.

Voor reizigers die een stopover hebben van meer dan 6 uur biedt Xiamen Airlines een transferhotel aan. Ik heb op de heenweg een stopover van 12 uur en op de terugweg eentje van 18 uur. Ik maak gebruik van het aangeboden hotel om een paar uurtjes te slapen en me op te frissen voordat ik Xiamen ga ontdekken.

Wat is er zoal te zien en te doen in Xiamen?

#1 Naputuotempel

Deze boeddhistische tempel is gewijd aan godin Guanyin, welke wordt gezien als onsterfelijke. Bij de ingang ligt een prachtige lotusvijver waar altijd wierook brandt. Ik wandel er wat rond en beklim de trap naar de berg Wulao vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de tempel en op de zee.

Naputuotempel xiamen china

#2 Wanshi botanische tuin

De schaduwen van de bomen in de botanische tuin zijn zeer aangenaam aangezien het erg heet is op het moment dat ik er ben. Je vindt hier 29 verschillende tuinen zoals een palmentuin, een tuin met geneeskrachtige planten en een bamboetuin. In het park worden foto’s gemaakt van pasgetrouwde stelletjes. Het park is trouwens ook een hele fijne plek voor een picknick.

Wanshi botanische tuin Xiamen China

#3 Hulishan Cannon Fort

Voor een stukje historie ga je naar het Hulishan Cannon Fort. Dit is een van de beroemdste plekken uit de geschiedenis van Xiamen. Het fort diende als commandopost in de strijd tegen de Japanners aan het begin van de 19e eeuw. Een van de oudste kanonnen ter wereld is hier te zien.

Hulishan Cannon Fort xiamen china

#4 Universiteit Xiamen

Op loopafstand van het Hulishan Cannon Fort en naast de Naputuotempel ligt de grootste universiteit van China. Op het terrein mag je gewoon rondwandelen wat ook zeker de moeite waard is. Een aantal gebouwen zijn in de Chinese stijl gebouwd, anderen wat moderner. Ik ga even aan de rand van de atletiekbaan zitten om uit bij te komen van de hitte en om de sportende studenten te bekijken.

Universiteit Xiamen china

#5 Bai Cheng strand

Heb je geen zin in sightseeing? Pak dan voor ongeveer €3 een taxi die je in 10 minuten naar het Bay Cheng strand brengt. Ik vind het er te warm voor en ik laat me vertellen dat de zee niet heel erg schoon is. Het strand is dat overigens wel.

Bai Cheng strand xiamen china

Xiamen blijkt een prima stad voor een lange tussenstop te zijn. Je bent op deze manier wel eventjes onderweg, maar och, nu kan ik China ook weer afvinken.

Kies jij ook wel eens voor een goedkoop vliegticket met lange overstap of kies je liever voor een korte (en duurdere) reis?

24 thoughts on “Wat te doen tijdens een stopover in Xiamen, China”

 1. 400 Euro!! Voor een retour! Echt een geweldige prijs en dan deze citytrip nog cadeau krijgen ook. Ik had geen idee wat je in Xiamen kon zien en doen, maar het ziet er echt leuk uit. Die tempel en de botanische tuin zouden bij mij in elk geval op het mustsee lijstje komen!

 2. Wat goed geregeld dat je zo gemakkelijk de stad kunt ontdekken tijdens een stopover! Ziet eruit als een hele fijne bestemming. Wij kiezen ook altijd voor de goedkoopste tickets. Niet voor niets begonnen we onze wereldreis vorig jaar in Sofia en Dubai 🙂

  1. Het heeft voor- en nadelen. Het is voor mij ook afhankelijk van de tijd dat je een stopover hebt. Een nacht op een vliegveld is niet zo aantrekkelijk maar als het overdag is vind ik het juist wel aantrekkelijk. Dan is het én goedkoop én je ontdekt weer een nieuwe plek.

 3. Handig dat het zo geregeld is. Ik had nog nooit van Xiamen gehoord haha. Tegenwoordig kies ik steeds vaker voor iets duurder omdat de lange reizen (vluchten en wachttijden) me steeds meer tegen gaan staan. Toch proberen we wel altijd zo goedkoop mogelijk tegen redelijke vluchttijden

 4. Wij hebben ook gekeken naar deze optie om naar Denpasar te vliegen. Uiteindelijk vliegen we nu – met stopover – via Taipei. Ook heel leuk!

 5. Dat is een mooie prijs voor Bali! Leuk dat je nog het een en ander hebt kunnen zien in Xiamen. Dat zijn de voordelen van een lange stopover 🙂 .

 6. Ik zie steeds vaker aantrekkelijke aanbiedingen met een stop-over in Xiamen, dus dit is een erg fijn artikel. Lijkt me inderdaad niet fijn om in smerig water te zwemmen, maar het strand ziet er goed uit!

 7. Een lange stopover is altijd wel leuk. Zo zie je nog eens wat van de wereld. In deze stad zou ik anders niet zo snel belanden – al ziet het er leuk uit.

 8. Gaaf! Zo’n stopover in een gave stad en ook nog eens voor zo’n prijs, goed geregeld 🙂 Vrienden hebben ook eens een stopover in Xiamen gehad en die waren ook erg enthousiast.

 9. Ben gek op goedekope vliegticket vooral met lange stopover. Maar dan moet je wel van het vliegveld afmogen. Wel jammer dat het water wat vies was maar het strand ziet er wel goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *