Street art in Marrakech

Street art in Marrakech - Worldwife.nl

Al street art liefhebber ga ik altijd op zoek naar mooie werken als ik op reis ben. Zo ook tijdens een stedentrip naar Marrakech. Omdat de street art scene nog vrij nieuw is in Marrakech verwachtte ik er niet heel veel van. Verstopt in kleine zijstraatjes, in de medina en in de moderne wijk Gueliz vond ik toch een aantal mooie werken. Hou jij, net als ik, ook zo van street art en ga je binnenkort naar Marrakech? Lees hier waar je de mooiste street art van Marrakech kunt vinden.

De medina

In de wirwar van straatjes kom je af en toe een stukje street art tegen. Het is bijna onmogelijk om je de exacte locatie te geven. Ik raad je aan goed rond te kijken als je door de medina dwaalt en om vooral ook naar boven te kijken.

street art marrakech medinastreet art medina marrakech

Avenue Mohamed VI

Schuin tegenover het prachtige treinstation maakte Aziz een gigantisch portret van een man. Hij wil hiermee de gewone Marokkaanse, die vaak hard aan het werk is in de medina of op het land, eren. Dit vind ik echt een prachtig stuk street art!
street art marrakech

Rue Oum Arrabia

In Gueliz, het moderne gedeelte van Marrakech, hebben diverse artiesten de Rue Oum Arrabia opgeleukt met street art.
street art marrakechstreet art marrakech
street art marrakechstreet art marrakech

Rue de Liberté

In Gueliz vind je nog meer street art. Vooral rondom de Rue de Liberté, en dan met name bij de parkeerplaats en bij het vervallen Hotel Koutoubia.
graffiti marrakechstreet art marrakech street art marrakechtips gueliz marrakech

Lees meer over street art die ik spotte in Valencia, Eindhoven, Liverpool, Delft, Dubai en Düsseldorf.

Pin voor later:
STreet art in Marrakech - Worldwife.nl

6 thoughts on “Street art in Marrakech”

  1. Gaaf hoor! Niks mee mee voor een stad waar de streetart nog vrij nieuw is. Voor mij is het al langer geleden dat ik er was en toen was er nog niets te zien op streetart gebied.

  2. Wat leuk!

    Toen ik in Marakech was, heb ik helemaal geen street art gezien. Weet ik niet of ik toen beter had moeten zoeken, of dat het er gewoon nog niet was 🙂

  3. Ik was er twee jaar geleden en ook helemaal niets gezien. Wij verbleven wel in de medina, idd een kluwen van straatjes waaruit je moeilijk wijs raakt. Geen straatnamen dus we moesten ons oriënteren op opvallende plekken, bogen of huizen. Streetart zou ons in die context zeker opgevallen zijn😄. Zo zie je maar hoe snel een stad kan veranderen. Boeiend!

  4. Wat gaaf zeg, ik ben echt gek op streetart en ga er ook altijd naar opzoek. Toen ik in Marrakesh was heb ik geen streetart gezien, maar misschien was het er toen nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *