Street art in Dubai

vakantie Dubai

Dubai staat bekend om zijn hoge gebouwen, zoals de Burj Khalifa en de Burj al Arab. Om de souks waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Om zijn over-de-top malls waar je naast shoppen zelfs kunt skiën. Maar wist je dat er in Dubai ook street art te vinden is? Daar kwam ik achter tijdens mijn laatste bezoek aan dit Emiraat.

De street art in Dubai is onderdeel van een project genaamd Dubai Walls en is te vinden rondom het winkelcentrum City Walk. Het project is opgezet om street art in het Midden Oosten te promoten.

Als street art liefhebber moest ik daar natuurlijk een kijkje gaan nemen. Voor mij heeft street art een beetje een rauw randje. Meestal wordt het ook illegaal geplaatst. De street art in Dubai heeft echter niks rauws. De werken zijn legaal geplaatst op een hele schone, luxe plek. Voor mijn gevoel klopt dat niet helemaal. Neemt niet weg dat de werken heel mooi zijn.

Een aantal bekende street artists maakten er onderstaande werken.

Street art in Dubai
Gemaakt door Ron English
Street art in Dubai
Gemaakt door Vhils
Street art in Dubai
Gemaakt door Beau Stanton
Street art in Dubai
Gemaakt door Blek Le Rat
Street art in Dubai
Gemaakt door Aiko
Street art in Dubai
Gemaakt door Rone
Street art in Dubai
Gemaakt door Icy en Sot
Street art in Dubai
Gemaakt door Nick Walker

Lees ook:
Street art in Valencia
Street art in Eindhoven
Street art in Liverpool

Pin voor later:

Street art in Dubai - www.worldwife.nl Street art in Dubai - www.worldwife.nl

31 thoughts on “Street art in Dubai”

  1. Bij Dubai denk je niet al eerste aan street art, maar de werken die je laat zien zijn wel heel mooi. Het werk van Ron English vind ik heel sprekend. Ik ben dol op die cartoonachtige stijl!

  2. Dit associeerde ik ook niet direct met Dubai. Leuk om dat te weten. Jammer dat het rauwe ontbreekt in de stad, maar dat vind ik ook niet helemaal passen bij Dubai. Overigens wel mooie street art!

  3. Wat erg, dit heb ik helemaal niet gezien, haha. Ik was er vier jaar geleden, maar had geen flauw idee dat er ook street art was in Dubai. Onthoud ik voor een volgende keer.

  4. Wat gaaf! Ik wist niet dat er in Dubai street art te vinden is. Wij zijn er een aantal keer geweest maar nooit tegengekomen. Volgende keer ga ik zeker een kijkje nemen bij het winkelcentrum City Walk.

  5. Ik had werkelijk geen idee dat er in Dubai streetart te zien is. Wat gaaf, echt mooie kunstwerken zitten er ook bij… leuk dat je dit gedaan hebt, een hele andere kant van de stad.

  6. Niet het eerste waar ik aan denk … street art in Dubai, maar het ziet er wel heel mooi uit! Grappig dat ze dit in het Midden-Oosten willen promoten! Street art heeft meestal een rauw randje en dat ontbreekt hier inderdaad. Dit is wel kunst en ook op straat, maar toch heeft het een ander gevoel.

  7. Dubai en street art, deze combinatie had ik nooit gedacht. Maar wat pakt het mooi uit met een aantal prachtige werken. Vooral nummer 2 met dat portret is prachtig. Weer wat anders!

  8. Wat een mooie kunstwerken! Ik had hier bij Dubai ook niet aangedacht, maar dat vind ik juist van streetart zo leuk, het duikt overal op. Dubai wil ik ook eens bezoeken omdat het me zo absurd lijkt.

  9. Prachtige kunstwerken (en foto’s!). Ik vind die van Vhils het meest sprekend voor deze regio. Het harde bestaan met een zacht randje. In Abu Dhabi zie je ook steeds meer kunst op kale muren. Soms met een twist, zoals Arabische jongetjes die hun vlieger van het gebouw willen halen. En de vrouw met Burka die aan een kopje koffie nipt. Mocht je die willen zien..Ik heb ‘m als cover foto van een van mijn berichten over Emirati gidsen. (iets naar beneden scrollen op http://www.meoverme.com/onderwerp/zien-en-doen/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *