Oer-Hollandse street art in Delft

street art in Delft

Op de laatste zondag van de boekenweek mag je gratis met de trein reizen met het boekenweekgeschenk. Dus kocht ik een boek, kreeg ik het boekenweekgeschenk en ging ik op pad. Naar Delft. Ik had gezien dat er mooie street art te vinden was in Delft. Laat ik daar nou net liefhebber van zijn! Ik stippelde van te voren een route uit, aan de hand van de werken die ik graag wilde zien, zodat ik niet kris kras de stad door hoefde.

Jammer genoeg waren er een paar werken die ik wilde zien verdwenen. Vooral rondom het station. Dat zijn ze helemaal aan het vernieuwen dus de street art is er helaas verdwenen. Maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie werken over. Veel street art in Delft is gemaakt in het Delfts blauw of heeft een Nederlands tintje. Dat maakt deze street art toch net even anders dan anders.

Vanaf het station loop ik naar parkeergarage Zuidpoort waar onderstaande street art te vinden is.

melkmeisje vermeer Delft

Net buiten de parkeergarage, op de Asvest, zie ik deze typisch Nederlandse werken.

street art in Delft

In de Bonte Ossteeg staan op de muur Delftse bezienswaardigheden en op een opgefleurd elektriciteitskastje een koe.

meisje met de parel street art delft

street art in Delft

Ter ere van de Levende Etalagedag is in de Pluympot een fiets gemozaïekt.

street art in Delft
In de Dirklangendwarsstraat word ik verwelkomd door een grote koe.
street art in Delft

Ik loop even binnen bij winkel annex café Sup-R voor een kop warme chocolademelk, blijken ze in hun binnentuin ook street art op de muren te hebben.

street art in Delft

meisje met de parel vermeer

Wandelend langs het water valt mijn oog ineens op een replica van de Aardappeleters, een schilderij van Vincent van Gogh, in de Van Bleyswijckstraat.

aardappeleters street art

Op het Sint Agathaplein is de street art niet op de muur aangebracht maar zijn de lantaarnpalen omgetoverd tot kunstwerken.

street art in Delft

Maar er is meer street art in Delft. Ook zonder Nederlands tintje. Onderstaande werken kwam ik tegen tijdens mijn wandeling door Delft.

street art in Delft

street art in Delft

3d street art in Delft

street art in Delft

street art in Delft

Zoekend naar street art kom ik ook een aantal andere bezienswaardigheden van Delft tegen zoals het stadhuis, de Nieuwe Kerk, het Blauwe Hart en het Begijnhof.

bezienswaardigheden Delftbezienswaardigheden DelftVandaag blijkt maar weer eens hoe mooi het is in ons eigen land. Delft, ik heb van je genoten!

Pin voor later:
Street art in Delft, Nederland - Worldwife.nl

24 thoughts on “Oer-Hollandse street art in Delft”

  1. Gaaf! Ik heb op de middelbare school in Delft gezeten en sommige street art komt mij daarom bekend voor. Maar ik ben nooit echt op pad geweest om het te bekijken, moet ik eens doen, het is echt mooi!

  2. Wat leuk zeg, zo’n uitstap in eigen land met het boekenweekgeschenk! Tof die streetart ook, nooit geweten dat er zoveel streetart was in Delft! Die hou ik in mn achterhoofd voor een dagje weg.

  3. Ik heb dit nooit geweten! Ben zelf ook gek op streetart en deze zijn echt erg mooi, wat een kunstenaars!! Dank voor deze tip! Ik ga het misschien ook eens bezoeken!

  4. Het is al weer een tijdje geleden dat ik Delft bezocht, maar ik zie dat ik vlug weer eens een keer terug moet keren. Toffe plekken heb je in beeld gebracht.

  5. Huh! Ik ben afgelopen jaar heel vaak in Delft geweest maar heb deze schilderingen echt totaal gemist. Moet maar weer eens terug gaan. Zo leuk, dat Delfts blauw en Vermeertjes op de muren 🙂

  6. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt Judith! Als liefhebber van street art ga ik zeker Delft eens bezoeken. Het is veel te lang geleden dat ik daar ben geweest.

  7. Ik zag al een paar fijne blauwe plaatjes voor bij komen op Instagram (dacht ik) en dat sprak me al aan. Delft vind ik zo een leuke stad, altijd gezellig en met het lekkerste ijsje van Nederland 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *