3 weken Indonesië: mijn geplande route

https://images.panoramix.getaway.nl/guide/0001/07/a4012d1ff84f71c57b1bab177f9a18a8ea35d99b.jpeg

Volgende maand is het zover, dan vlieg ik naar Denpasar om drie weken door Indonesië te gaan reizen. Ik ga er de eilanden Java, Bali en Nusa Lembongan bezoeken. Ik ben al een hele tijd bezig met de voorbereidingen en heb de route die ik wil gaan volgen klaar. Ik ben nogal perfectionistisch en kan niet zomaar gaan en niet weten wat ik daar ga doen dus heb ik alles al uitgestippeld. Ik blijf continue aanpassen omdat ik elke keer weer nieuwe, interessante en mooie dingen zie maar deze route is definitief. Denk ik. Ik wil ‘m graag met jou delen om te horen wat jij er van vindt en of er dingen zijn die ik zeker toe moet voegen of gerust kan schrappen.

Borobudur java indonesie

Week 1

In de avond land ik op Ngurah Rai Airport in Denpasar op Bali. Hier blijf ik een nacht om de volgende dag door te vliegen naar Yogyakarta op Java. Ik wil Yogyakarta gaan verkennen en de Boeddhistische Borobudur tempel gaan bezoeken. In Yogyakarta neem ik vervolgens de nachttrein naar Malang vanwaaruit ik de Bromo en de Ijen vulkanen wil gaan beklimmen bij zonsopkomst. Ik laat Java achter me en pak de boot naar Bali.

rijstvelden bali ubud

Week 2

Aangekomen op Bali ga ik naar Lovina in het noorden om een paar dagen te relaxen. Even lekker niks doen na een paar korte nachten. Ik wil er een scooter huren om de omgeving te verkennen waaronder Munduk, de Gitgit watervallen en de hot springs van Banjar. Van Lovina reis ik naar Ubud, het culturele hart van Bali en bekend van de film Eat, Pray Love. Vanuit Ubud wil ik gaan wandelen in de rijstvelden, genieten in een spa en naar de vulkaan Gunung Batur. Via het waterpaleis bij Tirtagangga ga ik naar Amed in het oosten. Ik wil er gaan vissen met plaatselijke vissers, snorkelen bij een Japans scheepswrak en mountainbiken.

strand beach bali indonesie

Week 3

Tijd om verder te gaan. Ik pak de boot naar Nusa Lembongan, een klein eilandje ten zuidoosten van Bali, om eindelijk iets te gaan doen wat al een hele tijd op mijn bucket list staat: suppen. Staand op een soort van surfplank peddelen door de mangroves. De onderwaterwereld schijnt hier ook erg mooi te zijn dus ga ik er ook snorkelen. Wie weet kom ik wel een mantarog tegen. Vanaf Nusa Lembongan ga ik terug naar Bali, naar Uluwatu, om de Ulu Watu tempel te bezoeken, een kecak dans mee te maken en te relaxen op een van de fijne stranden. Van Uluwatu reis ik door naar Canggu waar ik mijn verblijf in Indonesië afsluit. Maar niet voordat ik er heb leren surfen.

Heb je nog tips voor mij? Laat ze hieronder achter in de reacties.

11 thoughts on “3 weken Indonesië: mijn geplande route”

  1. Ik zou zeker meer dan alleen de Borodudur bezoeken bij Yogya! De Prambanan tempel is erg leuk. Net als Vredenburg, de Pasar Malam, het paleis van de Sultan en de vogeltjesmarkt in Yogya.

    Enneh, niet te perfectionistisch zijn. Dat werkt echt niet in Indonesië 🙂

  2. Prembanan idd combineren met Borobodur en Yogya niet afraffelen. Is cultureel het mooiste wat je gaat zien denk ik. Veel plezier, prachtig land!

  3. Ook ik sluit me aan bij de reacties hierboven: de Prambanan tempels zijn gemakkelijk te combineren met de Borobudur en prachtig om te zien. Geniet van je reis!

  4. Meerder keren op Bali geweest en wat mij betreft zijn Munduk, Amed, Sidemen en Balian beach de aanraders. In Ubud persoonlijk zou ik niet langer blijven dan noodzakelijk, erg toeristisch. Wij hebben Munduk als basis genomen om te wandelen. Balian beach voor te surfen.

  5. Ziet er een beetje uit als de route die ik ooit in mijn hoofd had, maar in een iets andere volgorde. Ik heb geen tips, uiteraard, maar ben heel benieuwd naar je belevenissen (en foto’s!)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *