Marokkaanse gehaktballen (recept)

Ik hou van lekker eten. Elke keer als ik op reis ga verheug ik me dan ook op de lokale gerechten. En ik heb zelden meegemaakt dat het niet lekker was. Ook tijdens een stedentrip naar Marrakech heb ik heerlijk gegeten. De Marokkaanse gehaktballen uit dit recept herinneren me elke keer weer aan de vele geuren en kleuren van Marokko. Alsof ik weer even terug ben. Het recept is heel makkelijk te maken, je hebt er niet veel voor nodig, en het is echt superlekker.

Wat heb je nodig om Marokkaanse gehaktballen te maken?

– 500 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
– 1 eetlepel Ras el Hanout
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 1 gesnipperde ui
– 2 teentjes knoflook, in stukjes
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel koriander
– 2 theelepel komijn
– 1 stukje steranijs
– 2 eetlepels honing

Hoe maak je de Marokkaanse gehaktballen?

Meng het gehakt met de Ras el Hanout en vorm er balletjes van. Bak de balletjes in olie of boter totdat ze gaar zijn. Schep de balletjes uit de pan en giet het overtollig vocht/vet af. Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten, cayennepeper, komijn, koriander en de steranijs toe. Roer alles goed door en laat het geheel vijf minuten pruttelen. Voeg dan de honing toe en de gehaktballen en laat het gerecht nog een paar minuten staan. Vis de steranijs eruit en serveer de Marokkaanse gehaktballen met couscous, rijst, of zoals ik deed, met Turks brood.

Bismillah! (eet smakelijk)

recept marokkaanse gehaktballen

9 thoughts on “Marokkaanse gehaktballen (recept)”

  1. Dit recept wil ik vast en zeker eens uitproberen, aangezien ik zelf ook best fan ben van de Marokkaanse/Arabische keuken. En Ras-el-hanout-kruiden … zalig!

  2. Fijn he, hoe eten je weer helemaal terug kan brengen naar een vakantiebestemming! Dit recept ga ik zeker opslaan, ben dol op gehaktballetjes in tomatensaus!

  3. Ben het helemaal met je eens dat nieuwe gerechten ontdekken echt een ware smaakbeleving is. Vooral landen waar veel kruiden worden gebruikt. Ik word er gelukkig van. Wel eet ik geen vlees meer denk dat ik dit is ga proberen met vega gehakt. Wie weet hoe dat smaakt.

  4. Dat lijken me heerlijke balletjes 😁👍 ik vond Marrakech ook prachtig en we zijn aan het kijken of we volgend jaar een roadtrip doot Marokko kunnen maken….op jacht naar de balletjes. Voor die tijd eerst maar eens hier maken….lekker!

  5. Leuk! Mmmjammie. En ja, dat ben ik nou helemaal met je eens: ik verheug me ook altijd op lokale gerechten. Het verbaast me vaak hoeveel mensen dat niet hebben. Zelfs bloggers valt me vaak op; die bestellen dan iets wat je overal ter wereld kunt krijgen, terwijl ik juist altijd iets wil wat ik zelf niet maak, normaal niet eet en liefst dus ook nog typisch van daar is. Niet dat gehaktballetjes nou nergens anders gegeten worden, maar als ik dit lees proéf ik de Marokkaanse smaak gewoon en juist dat maak het zo heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *