Een fotowandeling door Bath

Het Engels Bath staat al een aantal jaar op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niks. Door de hele stad vind je de prachtige neoklassieke bouwstijl, overblijfselen uit de Romeinse tijd, schattige winkeltjes en ook veel groen.

Dat alles maakt Bath enorm fotogeniek. Met mijn camera en Simon van Photo Tours In Bath ga ik op pad in de stad waar Simon al meer dan 35 jaar woont. Simon is historicus waardoor hij me tijdens onze wandeling heel veel kan vertellen over de geschiedenis, de architectuur en het leven in Bath. Daarnaast is Simon professioneel fotograaf en kent hij alle fotogenieke plekjes van Bath.

We starten onze wandeling bij de Roman Baths, een van de hoogtepunten van Bath. Zo’n 2000 jaar geleden bouwden de Romeinen op deze plek een tempel voor godin Minerva bij de natuurlijke warmwaterbronnen. De hotsprings zijn nog steeds actief en je kunt er het geneeskrachtige water drinken.


Naast de Roman Baths staat Bath Abbey. Het bouwen van de kerk begon al in 1499 maar pas in de 19e eeuw werd de bouw voltooid. Waar je ook loopt in de stad, je hebt overal zicht op Bath Abbey.


Onderstaande foto is gemaakt in York Street. De boog die je ziet had vroeger een belangrijke functie: door de boog liep namelijk water van de Roman Baths naar de wasserij.


We lopen verder richting de Pulteny Bridge maar niet zonder onderweg nog wat fraaie plaatjes te schieten.


De Pulteney Bridge heeft wel wat weg van Ponte Vecchio in Florence en is gebouwd in 1769. De bouw kostte destijds 11.000 Britse ponden, wat nu vele miljoenen zou zijn.


Het is heerlijk wandelen langs de Avon met de lieflijke huisjes en het zicht op de andere kant van de Pulteney Bridge.


Via Great Pulteney Road met zijn statige huizen lopen we naar het Holbourne Museum in de Sydney Gardens.


De route gaat verder naar The Royal Crescent. Mooi gelegen in het groen staat The Royal Crescent tot The Circus als de maan tot de zon.


We eindigen onze wandeling bij The (King’s) Circus wat dezelfde diameter heeft als wereldwonder Stonehenge. Een aantal huizen aan The Circus raakten zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog maar zijn later weer herbouwd. Zie jij het verschil tussen de originele en de herbouwde?


Na afloop van deze inspirerende wandeling neem ik afscheid van Simon en besluit ik heerlijk te gaan relaxen bij de Thermae Bath Spa waar ik na twee uurtjes als herboren naar buiten kom.


Ik bezocht Bath vanuit Bristol. Met de trein. Je kunt de ongeveer 20 kilometer ook fietsen via het Bristol – Bath Railway Path. Ben jij al eens in Bath geweest?

44 thoughts on “Een fotowandeling door Bath”

 1. Wat een prachtige foto’s Judith! Ik ben nog nooit in Bath geweest maar dit nodigt wel uit om er eens heen te gaan. Je hebt jezelf goed verwend om te gaan relaxen bij de Thermae Bath Spa, doe je goed 😉

 2. Gave foto’s! Ik ben helaas nog nooit echt die kant op geweest maar jouw foto’s maken wel dat ik het zeker overweeg mocht ik weer eens in Engeland zijn. Leuke gele jas trouwens 😉

 3. Wat een mooie foto’s! Een paar jaar geleden tijdens een vakantie in Zuid-Engeland waren we vlakbij Bath. Maar het kwam er toen niet van om deze stad te bezoeken. Nu ik jouw foto’s zie baal ik daar wel een beetje van…

 4. Prachtige wandeling heb je gemaakt en mooi weergegeven met de foto’s! Dit vind ik altijd zo leuk aan Engeland, die historie die je overal terug vind 🙂

 5. Ja, ik ben wel eens in Bath geweest, tijdens mijn studie Toerisme aan de NHTV in Breda. Echt zo’n stad waarvan je bijna niet kunt geloven dat het echt is. Alsof je in een decor van een televisieserie dwaalt.

 6. Ik zag Bath al diverse keren voorbijkomen bij mijn geliefde Engelse huizenprogramma’s. Het lijkt me echt een mooie stad en jouw foto’s bewijzen maar weer hoe mooi!

 7. Ik kende Bath eerlijk gezegd niet, maar het ziet er bijzonder uit. Je foto’s vind ik echt prachtig! Ze nodigen echt uit om eens daar eens een kijkje te nemen.

 8. Bath is inderdaad erg fotogeniek en heeft prachtige gebouwen. Ik weet niet of het aan je gids ligt of aan je fotoskills of misschien beide maar het zijn echt plaatjes. Compliment 😉 In Bath ben ik nooit geweest, wel in Newcastle jaren geleden. Daar kun je, als ik het mij goed herinner, ook mooie foto’s van gebouwen maken.

 9. Wat een mooie foto’s! Bath ziet er echt schitterend uit en staat al heel lang op mijn lijstje. Een vriendinnetje van mij komt er vandaan en ik wil haar nog steeds opzoeken, al helemaal na het zien van deze foto’s!

 10. Wat een te gekke foto’s Judith! Ik moet zeggen dat ik er totaal geen beeld bij had toen je vertelde dat je hierheen ging, maar je hebt me wel echt enthousiast gemaakt. Die donkere wolkenluchten geven ’t bovendien iets heel bijzonders. Mooi gedaan!!

 11. Gaaf! Ik wist niet dat Bath Unesco was. Ik ben ook in Bath geweest en vond het echt prachtig. Vooral de Romeinse baden zijn echt adembenemend. Maar de sfeer is de hele stad vind ik heerlijk!

 12. Nee, nog nooit geweest. Maar tot mijn spijt zo te zien. Wat een prachtige architectuur en mooie gebouwen. Leuk dat je een tour gevolgd hebt en daardoor juist ook de achtergrond van de gebouwen hebt leren kennen. Ook goed dat hij fotograaf is, dan kijkt hij net wat anders naar de gebouwen en kan hij je de mooie zichtlijnen aanwijzen waar je anders zo voorbij zou lopen.

 13. Ja Bath staat op mijn lijstje voor deze zomer. Net als Bristol. Toen we besloten hadden om naar Zuid Engeland te gaan heb ik me een beetje ongelezen en toen kwam deze plaats al snel naar boven. Heb er veel zin in! Prachtige foto’s trouwens.

 14. Nu ken ik Bath – daarvoor nog nooit van gehoord. Nodige zeker uit om is een keertje een kijkje te nemen. Je hebt ook prachtige foto’s gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *