De reisdilemma-tag: 15x kiezen

viewpoint koh phi phi

Chantal van Reisdoc.nl (waarmee ik een mini-roadtrip door Centraal-Engeland maakte) bedacht een tijdje geleden de reisdilemma-tag. Superleuk, maar minder geschikt voor mensen met keuzestress zoals ik. Kiezen vind ik altijd heel erg moeilijk. Toch heb ik de tag ingevuld zodat jij mij wat beter leert kennen aan de hand van onderstaande 15 reisdilemma’s.

#1 Zonvakantie of wintersport

Jaren heb ik geroepen dat ik liever op wintersport ging dan op zonvakantie. Dat begint nu wel wat te veranderen. Ik ben niet meer zo’n fanatieke skiër maar vind het winterse landschap wel heel erg mooi. Toch kies ik voor een zonvakantie. Misschien komt dat ook wel omdat ik nu (maart 2018) wel een portie zon kan gebruiken.

#2 Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Uiteraard ben ik voor allebei te porren. De kust heeft altijd wel wat rustgevends maar in het binnenland vind je vaak de mooiste plekjes. Ik kies voor vakantie in het binnenland.

strand zandvoort

#3 Europees eten / Aziatisch eten

Dit is niet zo’n moeilijke. Ik hou ontzettend van Aziatisch eten. Ook wel van Europees eten hoor. Eigenlijk van al het eten 😉

#4 Weg met vriendinnen / weg met partner

Jammer dat hier geen derde keuze mogelijk is. Ik ga namelijk het allerliefst alleen op reis. Dat vind ik heerlijk! Een weekendje met vriendinnen is ook altijd wel gezellig, met een partner is een vakantie weer helemaal anders. Maar op reis met een partner heeft als voordeel dat ik die overal mee naartoe kan slepen en meer van de bestemming zie.

#5 Actieve vakantie / luiervakantie

Ik hou van actieve vakanties. Een dagje luieren oké, maar ik ga me al snel weer vervelen dan wil ik er op uit.

#6 Azië / Afrika

Poeh, alweer zo’n moeilijke. Thailand vind ik fantastisch maar Zuid-Afrika ook. Allebei heel erg verschillend. Van Azië zou ik graag nog veel meer willen zien en van Afrika niet persé. Azië dus.

#7 Barcelona / Rome

Omdat ik al twee keer in Barcelona geweest ben kies ik voor Rome.

barcelona parc guell

#8 Hotel / camping

Ik ben helemaal geen luxepaardje maar vind een hotel wel lekker. Daar hoef ik namelijk niks te doen en heb ik echt vakantie. Op de camping moet er toch afgewassen worden enzo.

#9 Citytrip / natuurvakantie

Citytrip! Ik vind het heerlijk om door een onbekende stad te struinen. Hoewel ik het ook fijn vind om een stad te combineren met natuur. Zo ging ik vanuit Zadar naar de Krka watervallen en vanuit Marrakech naar de Ourika Vallei.

#10 Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Ik zie de wereld liever in meerdere keren. Ik ga ook maximaal vier weken weg. Dan heb ik er wel genoeg van en vind ik het fijn om weer naar huis te gaan en plannen te maken voor een nieuwe reis. Want zeg nou zelf: voorpret is al halve pret.

#11 Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Ai, ik zou mijn beste vrienden niet kunnen missen maar als ik nooit meer zou kunnen reizen zou ik doodongelukkig worden. Sorry vrienden…

roadtrip ibiza

#12 Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Ik rij graag auto en vind roadtrippen een fijne manier om een land te ontdekken maar het vliegtuig brengt me zoveel verder.

#13 Backpacken / cruisen

Ik zou zoooo graag eens gaan cruisen. Met zo’n varend dorp de zee op, allemaal mooie plekjes bezoeken en genieten van het heerlijke eten en entertainment aan boord van het schip lijkt me wel wat.

#14 Alles regelen / op de bonnefooi

Voor een controlefreak als ik ben is het bijna onmogelijk om op de bonnefooi te reizen dus ik regel alles van te voren. Ik weet altijd precies wat ik wil zien en doen als ik ergens naartoe ga. Ik maak elke keer mijn eigen reisgids, leg alle overnachtingen vast en boek eventuele binnenlandse vluchten en treinreizen al voordat ik ga.

#15 Roadtrip / op één plek blijven

Laat mij maar lekker roadtrippen, dan zie ik zoveel mogelijk van de bestemming. De roadtrip die ik maakte door Zuid-Afrika was toch wel de mooiste ooit.

Jeetje wat is kiezen soms toch moeilijk!

22 thoughts on “De reisdilemma-tag: 15x kiezen”

 1. Leuk om te lezen. Ik zou trouwens exact dezelfde keuzes gemaakt hebben. Bij de nooit meer reizen / vrienden zien.. heb je daar de juiste wel doorgestreept trouwens? (vanwege je sorry vrienden) Lange tijd dacht ik trouwens liever nogmaals op wereldreis te gaan, maar ik ben echt helemaal om.. in stukjes reizen maakt je waardering veel groter!

 2. Wat leuk om te lezen. Zo leer ik je toch weer wat beter kennen. Ik heb de tag ook ingevuld en bijna identiek aan die van jou. Alleen heb ik gekozen voor een natuurreizen ipv citytrip. De combinatie is natuurlijk nog leuker!

 3. Leuk, ik heb deze tag jaren geleden ingevuld! We hebben best veel overeenkomsten! Ook ik ben dol op roadtrips, combineer graag stedentrips met natuur en wil graag op cruise!

 4. Wat een leuke tag! Wel een paar echte dilemma’s … maar leuk om te lezen waar jij voor zou kiezen. Ik zou grotendeels dezelfde keuzes maken, maar ik zou toch wel voor backpacken kiezen ipv cruisen…

 5. Het leuke aan deze tag vind ik dat het zo duidelijk is dat reisvoorkeuren voor iedereen anders zijn! Al zou ik het ook best moeilijk hebben met deze keuzes. Ik hou wel meer van kamperen en backpacken, cruisen trekt me niet zo. Maar dat komt wellicht ook omdat ik zeeziek word 😉

 6. Leuke tag, en leuk om je op deze manier beter te leren kennen. Als ik de vragen zie en je antwoorden lees, komen deze veelal overeen met mijn antwoorden. En cruisen is leuk, wij hebben er een aantal gemaakt.

 7. Zo herkenbaar veel dingen. Tijdje geleden vulde ik ook deze TAG in en de keuzes waren echt pittig. Vooral die tussen reizen en vrienden. Of Afrika of Azië. Pfff maar mij is het ook gelukt. Ik zou trouwens wel natuur boven city kiezen 🙂 ik kom dan echt tot rust.

 8. Leuk om deze reisdilemma’s te lezen. Grappig, ik kies bij zoveel juist het tegenovergestelde. Ik zou zo graag Africa verder ontdekken, backpacken vind ik heerlijk, net als op de bonnefooi gaan. Maar met je keuze vrienden of reizen ben ik het helemaal eens 🙂

 9. Leuke tag, het zijn altijd moeilijke keuzes om te maken! Gelukkig hoef je de meeste nooit daadwerkelijk te maken. Ik zou wintersport kiezen, ik ben echt gek op het bezig zijn in de buitenlucht en zou elke vakantie opgeven voor één wintersport per jaar 🙂

 10. Wat leuk om te lezen! Ik heb de tag ook ooit ingevuld, maar vond het zo moeilijk om keuzes te maken. Ik ben ook een planner en zou niet snel op de bonnefooi gaan. Zou trouwens wel een goede training voor mij zijn 😉

 11. Oei een paar lastige keuzes zeg. Ik zou kiezen voor kamperen en natuurreizen, maar dat zal je waarschijnlijk niet verbazen. Ook ik reis graag in een paar weken. Dan blijf je nog ‘verbaasd’ en ga je niet meteen wennen aan je omgeving en ik ben ook gewoon graag thuis op z’n tijd.

 12. Leuk om je zo een beetje te leren kennen. Ik herken mij wel in een aantal dingen. Ben ook graag een planner. De combi steden en natuur tijdens een roadtrip zijn bij mij ook wel favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *