Thaise Tom Kha Kai (recept)

Iedereen die ooit in Thailand is geweest heeft vast wel eens Tom Kha Kai op de menukaart zien staan. Tom Kha Kai, ook wel Tom Ka Kai genoemd, is een soep met kokosmelk, kip, galanga en citroengras. Het populaire gerecht is ontzettend smaakvol en met dit recept makkelijk en snel te maken.

Om 4 koppen Tom Kha Kai te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gram in reepjes gesneden kipfilet
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 8 plakjes galangawortel (laos)
  • 1 in ringetjes gesneden rode peper
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 100 gram taugé

Hoe maak je Thaise Thom Kah Kai?

Plet de stengels sereh en snij ze doormidden.
Neem een soeppan en breng de bouillon aan de kook met de galangawortel, knoflook, rode peper, basterdsuiker en sereh.
Voeg de kokosmelk toe als het geheel kookt en roer goed door.
Voeg de reepjes kip toe en laat het geheel zachtjes koken tot de kip gaar is.
Voeg de vissaus, het limoensap en de taugé toe en laat alles nog 2 minuutjes koken.
Vis de sereh en de galangawortel uit de soep en dien ‘m op.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Maak nu zelf Tom Kah Kai met dit makkelijk recept #wereldgerecht #Thailand

Share: