7 leuke dingen om te doen in Amed, Bali

Amed, gelegen aan de oostkant van Bali, is een fijne plek om te verblijven. In tegenstelling tot het drukke zuiden is het hier heerlijk rustig. Ondanks dat is er toch genoeg te zien en te beleven. De leukste dingen zette ik voor je op een rijtje:

#1 Zonsopkomst

De zon op zien komen vanuit de zee is een prachtig begin van de dag. Je moet er op tijd voor je bed uit maar dat is het zeker waard.

zonsopkomst amed bali

#2 Snorkelen/duiken

Voor de kust van Amed vind je talrijke plekken om te duiken of te snorkelen. Een van die plekken is het Japans Scheepswrak. Vanaf het strand zwem je er zo naartoe. In Amed kun je op elke straathoek snorkelspullen huren of een duiktrip regelen.

#3  Tirta Gangga

Het waterpaleis Tirta Gangga, met heilig water uit de Ganges in India, ligt op zo’n 20 minuten rijden vanaf Amed. Het heilige water wordt in vele tempels in de regio gebruikt om te reinigen. Tirta Gangga is een verzameling van zwembaden, vijvers met grote koikarpers, lotusbloemen en beelden.

tirtagangga tirta gangga bali waterpaleis

#4 Fietsen

Met de mountainbike van van de berg (Gunung Agung) naar het strand (Amed Beach) met East Bali Bike is een van de leukste dingen die ik gedaan heb. Je fietst bergaf maar vergis je niet, soms is het toch best pittig. Je fietst door kleine dorpjes, rijstvelden en eindigt op het strand.

fietsen bali amed

#5 Crispy Duck

Crispy duck is een van de specialiteiten die voornamelijk in de Amed regio verkrijgbaar is. De lekkerste crispy duck eet je bij Taman Bebek Hita, een goed restaurant met een hele fijne sfeer.

crispy duck eten amed bali

#6 Vissen

De plaatselijke vissers trekken er de hele dag door op uit om vis te gaan vangen met hun traditionele vissersboten. Tegen een kleine vergoeding kun je met ze meevaren. Een mooi tijdstip hiervoor is rond zonsondergang zodat je tijdens het zeilen de zon ziet ondergaan achter vulkaan Agung.

vissers amed bali

#7 Zonsondergang

Op Bali zijn veel fantastische plekken voor een zonsondergang. Amed Beach is er daar een van. Ga lekker op het strand zitten en geniet!

zonsondergang amed bali

Een fijne plek om te verblijven in Amed is Nalini Resort. Ideaal voor rustzoekers, culinaire genieters en snorkelliefhebbers (je zwemt vanaf het resort zo naar het Japans Scheepswrak).

Meer lezen over Bali? Klik dan hier.

Pin voor later:

7x doen in Amed, Bali | www.worldwife.nl

34 thoughts on “7 leuke dingen om te doen in Amed, Bali”

 1. Leuk dat je mee mag met de vissers! Hoelang ga je dan mee? De hele dag of zijn het meer toertjes van enkele uren? Het lijkt me ook een prachtige omgeving om te fietsen trouwens maar met al die heuvels kan het inderdaad wat zwaarder zijn als ik nu denk dat het is.

  1. Je gaat dan een paar uur mee. Meestal rond zonsopkomst maar later op de dag kan ook. De tonijn die je vangt kun je ’s avonds klaar (laten) maken op de bbq. Heerlijk!
   Het fietsen was inderdaad af en toe zweten maar dat is niet erg. Soms moet het luie zweet er even uitgewerkt worden hè 🙂

 2. De zonsopkomst is me altijd wat te vroeg, dus ik zou meer voor de zonsondergang gaan… daarvan ook schitterende plaatjes gezien op je IG! Leuke activiteiten verder ook! Ben heel benieuwd…Hoe heb je Bali ervaren, is het minder of meer toeristisch dan Thailand? Of niet te vergelijken?

  1. Ik ben ook meer van de zonsondergangen al heb ik op Java diverse zonsopkomsten meegemaakt omdat eea dan mooier schijnt te zijn.
   Bali is op een aantal plekken ook supertoeristisch maar heeft ook rustige plekken. Ik denk wel dat het in Thailand nog drukker is. Ondanks dat vind ik Thailand leuker dan Bali 🙂

 3. Fijne plekken inderdaad! Ik vind het oosten van Bali sowieso een erg fijn deel van het eiland 🙂 Tirta gangga is een van m’n lievelingsplekken! Ben je ook nog bij het Ujung waterpaleis geweest?

 4. Ik heb ook gefietst op Bali vond het zo leuk om te doen. Lekker langs de rijstvelden en alles zo mooi groen! Ook heb ik er gedoken, was ook een prachtige duik!

 5. Ik ben nog nooit op Bali geweest. Om de een of andere reden trekt het me niet. Na het zien van je mooie foto’s en het lezen van je artikel denk ik, waarom trekt Bali mij niet? Het ziet er geweldig uit en zo’n fietstocht is pittig maar lijkt me geweldig om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *